Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πόσα παίρνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες – Τι ισχύει σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα

Πόσα παίρνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πε...

Υψηλές είναι οι αποδοχές τους

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η μηνιαία αντιμισθία των αιρετών που κατέχουν θέσεις εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις αμοιβές των αιρετών, ο μισθός τους δεν είναι και λίγος, σε σχέση με τα όσα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχειά του aftodioikisi.gr:

Οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων των οποίων ο πληθυσμός είναι πάνω από 100.000 πολίτες, αμείβονται με το ποσό των 4.275 ευρώ. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Πατρέων και 16 ακόμα μεγάλων πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος , Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα, Χανιά, Αχαρνές, Νίκαια, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Εύοσμος, Καλλιθέα).

Ο αντιδήμαρχος αμείβεται με 2.137 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 900.00 ευρώ.

Ίδιο ποσό με τους δημάρχους των μεγαλουπόλεων λαμβάνουν και οι περιφερειάρχες, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες παίρνουν το ποσό των 3.206 ευρώ. Στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου καταβάλλεται αντιμισθία 1.125 ευρώ.

Σε μικρότερους δήμους με 20.000 έως 100.000 κατοίκους, η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420 ευρώ, του αντιδημάρχου στα 1.710 ευρώ ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 720  ευρώ.

Οι αντίστοιχες αμοιβές σε δήμους κάτω από 20.000 κατοίκους για μεν τον δήμαρχο είναι 2.565 ευρώ, για τον αντιδήμαρχο 1.282, ενώ για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου 540 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η δαπάνη δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καταβάλλουν τις αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις