Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκθεση παιδικών τμημάτων Εικαστικών Τεχνών του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών

Έκθεση παιδικών τμημάτων Εικαστικών Τεχν...

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών οργανώνει έκθεση των παιδικών του τμημάτων Εικαστικών Τεχνών, στον πολυχώρο Αίγλη (Veso Mare) από 27 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

Η εκδήλωση παρουσίασης της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 19:00 στον πολυχώρο Αίγλη.

Στην εκδήλωση παρουσίασης συμμετέχουν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Λυκείου και η Έφη Παναγιωτοπούλου με μια χορογραφία που δημιούργησε ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Τη χορογραφία θα ερμηνεύσει η Μαριαντίνα Τζαφέα.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί και στη νοηματική γλώσσα από την Λαμπρινή Παπαπροκοπίου.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της έκθεσης:

Στις παραδοσιακές κοινωνίες, όπου ο γραπτός λόγος ήταν προνόμιο ελαχίστων, τα έργα των χεριών και του λόγου αποτελούσαν απαραίτητο στοιχείο της κοινωνικής ζωής. Στη δουλειά, στο σπίτι, στις γιορτές, στους γάμους και στις κηδείες, σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις και καταστάσεις, το δημοτικό τραγούδι συντρόφευε, ψυχαγωγούσε, παρηγορούσε και εξασφάλιζε τη συνέχεια του πολιτισμού και των παραδόσεων.

Το δημοτικό τραγούδι, ίσως η κορυφαία έκφραση της λαϊκής δημιουργίας παίρνει σάρκα και οστά στην έκθεση των παιδικών τμημάτων Εικαστικών Τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Αλέξη Φραγκούλη.

Μορφές, πρόσωπα, τραγικές καταστάσεις και εκδηλώσεις της αγάπης και του έρωτα ζωντανεύουν μέσα από τα εκθέματα των μικρών μας δημιουργών. Ήρωες του τότε φορούν τα ρούχα του τώρα… Ζώα και φυτά του ελληνικού δημοτικού ρεπερτορίου χορεύουν σε ροκ, μπλουζ και τζαζ ρυθμούς… Μοιρολόγια τραγουδιόνται για μια σπασμένη τσαγιέρα… και το φεγγάρι κάνει βόλτα σε ίντερνετ καφέ…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις