Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο πρόεδρος της Ελεκίστρας διαψεύδει το επεισόδιο στο Πουρναρόκαστρο και μηνύει τη δημοτική Αρχή της Πάτρας

Ο πρόεδρος της Ελεκίστρας διαψεύδει το ε...

Τι αναφέρει ο Ανδρέας Χριστόπουλος

Για κατασκευασμένο επεισόδιο κάνει λόγο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελεκίστρας- Ρωμανού Ανδρέας Χριστόπουλος απαντώντας σε δελτίου Τύπου της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, περί επίθεσης σε συνεργείο της το οποίο είχε πάει στο Πουρναρόκαστρο για να εκτελέσει έργα. Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της δημοτικής Αρχής και κάνει λόγο για κατασκευασμένο επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι, με ανακοίνωση της η δημοτική Αρχή της Πάτρας κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας επιτέθηκε με αγροτικό εργαλείο (κλαδευτήρι) και κυνηγητικό όπλο, σε υπάλληλο του Δήμου που είχε πάει για να καθαρίσει την περιοχή.

Ο κ. Χριστόπουλος κάνει λόγο για κατασκευασμένα επεισόδια με φόντο την κάλπη των εκλογών και αποκαλύπτει ότι ενώ ο ίδιος ζητούσε απεγνωσμένα από τη δημοτική αρχή από τον Δεκέμβριο του 2018 μετά τη μεγάλη κατολίσθηση να επιληφθεί καθώς υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες, εισέπραξε την απόλυτη αδιαφορία.

Το αποτέλεσμα, όπως λέει, είναι δύο μήνες πριν από τις εκλογές να κάνει εμφάνιση εν αγνοία όλων ένα συνεργείο για εργασίες, χωρίς την παραμικρή μελέτη που θα εξασφάλιζε την ασφάλεια των πολιτών. Το πιο σημαντικό μάλιστα είναι, ότι η δημοτική αρχή έστειλε να επιβλέπει το έργο όχι έναν μηχανικό, αλλά τον υποψήφιο με την παράταξη Πελετίδη πρόεδρο Τοπικού Συλλόγου άλλου χωριού και όχι του Πουρναρόκαστρου. Ποιος ήταν ο υποψήφιος; Το γνωστό πρόσωπο που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από καιρό καθώς είχε υπογράψει να είναι υποψήφιος με Νικολόπουλο και στη πορεία δήλωσε υποψήφιος με τον Πελετίδη.

Ο κ. Χριστόπουλος δηλώνει ότι τα περί επίθεσης με κυνηγετικό όπλο είναι μυθεύματα, ενώ αντιθέτως τονίζει ότι ο ίδιος δέχθηκε απειλές και προσφεύγει στη δικαιοσύνη τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Η ανάρτηση του κ. Χριστόπουλου έχει ως εξής:

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η αγωνία της δημοτικής αρχής θα έφτανε μέχρι το σημείο να υποστηρίζει κατασκευασμένα επεισόδια σε βάρος έμενα και του τοπικού συμβουλίου Ελικίστρας. είναι όμως σίγουρο οι εκλογές που έρχονται κάνουν τους ηγέτες του δήμου Πάτρας να βρίσκουν εχθρούς σε όσους είναι κόντρα στην αδιαφορία τους. η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι το Δεκέμβριο του 201Θ ξανά έγινε μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή Πουρναρόκαστρου και έφραξε ο δρόμος προς Ζάστοβα.

Για 4 ολόκληρους μήνες η δημοτική αρχή πάρα τις συνεχείς παρακλήσεις μου δεν έκανε το παραμικρό για να φτιάξει μία μελέτη αποκατάστασης της οδού ώστε να μην ξανά υπάρξουν κατολισθήσεις και κινδυνεύουν οι δημότες μας..

Ξαφνικά δυο μήνες πριν τις εκλογές ο δήμος πήρε το μυστρί, δεν έκανε μελέτη, δεν πήρε τη γνώμη γεωλόγου, δεν μέτρα προστασίας για να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι η όσοι θα εργάζονταν εκεί, δεν ειδοποίησε το τοπικό συμβούλιο και έστειλε ένα μηχάνημα με οδηγό του δήμου για να ανοίξει χωρίς μέτρα και μελέτη ασφάλειας το δρόμο σε μία κατολισθισιμη περιοχή.

Και το χειρότερο από όλα ,μαζί με το μηχάνημα και τον οδηγό έστειλε να επίβλεψή το υποτίθεται έργο, όχι μηχανικό και συνεργείο του δήμου, άλλα τον υποψήφιο με παράταξη Πελετίδη πρόεδρο τοπικού συλλόγου άλλου χωρίου και όχι του Πουρναροκαστρου, που είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα με τις μεταγραφές του από την παράταξη Νικολοπούλου στην παράταξη Πελετίδη.»

Που άλλου γίνονται αυτά ; σε αυτή την κωμικοτραγική κατάσταση πήρα θέση. δεν απείλησα ούτε εξύβρισα κανένα ούτε είχα μαζί μου κυνηγετικό όπλο ούτε ποτέ στη ζωή μου κατείχα .είπα στους κυρίους του δήμου ότι θα είναι υπεύθυνοι αν γίνει ατύχημα στην κατολίσθηση και εγώ. σαν πρόεδρος του τοπικού δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη και κάνεις δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των κάτοικων μας χωρίς μελέτη και μέτρα προστασίας. αντίθετα εγώ απειλήθηκα και σοκαρίστηκα από την προσβλητική συμπεριφορά τους . όλα τα άλλα είναι παραμυθία. η δικαιοσύνη έχει το λόγο για όλους και προσφεύγω σε αυτή καταθέτοντας μήνυση»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις