Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ανάπλαση του έλους της Αγυιάς – Πως θα γίνει ο χώρος

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αν...

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, ενέκρινε στην χθεσινή του συνεδρίαση (Παρασκευή 22 Μάρτη), την οριστική μελέτη του έργου: «Ανάπλαση – αξιοποίηση περιοχής Camping – έλους Αγυιάς», προϋπολογισμού μελέτης 3.145.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, το Σώμα ενέκρινε και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου με επιλογή του αναδόχου μέσω της ανοικτής διαδικασίας.

Έτσι θα γίνει η Αγυιά: Μονοπάτια, παγκάκια και κιόσκια στο άλσος και πεζογέφυρες μέσα στο έλος – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα», άξονας προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Δράσεις για την υλοποίηση των στρατηγικών βιώσιμης αστικής ανάπτυξης των πόλεων Πατρέων και Αγρινίου».

Όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, στο έλος της Αγυιάς, προβλέπεται η δημιουργία ξύλινων διαδρόμων περιπάτου (πεζογέφυρες) ύψους ενός μέτρου πάνω από την επιφάνεια του νερού μέσα στην «καρδιά» του έλους, ώστε ο χώρος να γίνει επισκέψιμος, δύο διαδρομές με πατημένο χώμα για μαζική άθληση και περίπατο.

Επίσης, στο έλος και τον περιβάλλοντα χώρο θα εγκατασταθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, φωτισμός, ενώ θα εκπονηθεί και μελέτη για την πυροπροστασία του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις