Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετά από 96 χρόνια ο μηλίτης επιστρέφει στην Ελλάδα και φτιάχνεται στην Πάτρα- Έτοιμη η μεγάλη επένδυση – Αποκαλυπτήρια τον Απρίλιο

Μετά από 96 χρόνια ο μηλίτης επιστρέφει ...

Θα παράγεται στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών

Μια αναμονή 96 ολόκληρων ετών λήγει εντός των επομένων ημερών και μάλιστα η απάντηση έρχεται από την Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Ο λόγος για την παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα η οποία άργησε σχεδόν έναν αιώνα, αρχίζει όμως και πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Απριλίου από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Μάλιστα για τις 8 του μήνα η εταιρεία έχει προγραμματίσει ξενάγηση και αναλυτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στις νέες της εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ. Ουσιαστικά όλος ο απαιτούμενος μηχανολογικός εξοπλισμός για τη νέα γραμμή παραγωγής είναι στη θέση της και ο πρώτος άκρως ελληνικός μηλίτης θα βγει στην αγορά. Μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και η συνεργασία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με γνωστή ελληνική εταιρεία επεξεργασίας φρούτων η οποία θα την προμηθεύει την απαραίτητη ποσότητα μηλοχυμού για την παραγωγή του ποτού.

Ουσιαστικά ο όμιλος Heineken θα μεταφέρει στην Ελλάδα την παραγωγή δύο υπαρχόντων σημάτων της που λόγω της ανεξήγητης απαγόρευσης που υπήρχε τόσα χρόνια στην χώρα μας φτιάχνονταν στον εξωτερικό. Πρόκειται για το διεθνές σήμα «Strongbow» καθώς και το ελληνικό «Μηλοκλέφτης». Η συνολική επένδυση του ομίλου στην παραγωγή μηλίτη δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη καθώς είχε προϋπολογιστεί ότι θα φθάσει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως τα θετικά για την χώρα αλλά και την περιοχή μας δεν σταματούν εκεί καθώς δημιουργούνται τουλάχιστο 10 νέες σταθερές θέσεις εργασίας στις οποίες θα πρέπει να προστίθενται και ορισμένες εποχικές στη γραμμή μπουκαλιού και του τμήματος ποιοτικού ελέγχου. Το τελευταίο διάστημα η κατανάλωση μηλίτη στην χώρα μας έχει αυξηθεί σημαντικά.

Έτσι στόχος της επιχείρησης είναι στην Πάτρα να παρασκευάζονται αρχικά περίπου 3 εκατομμύρια λίτρα ποτού, ποσότητα ίση με εκείνη που εισάγεται σήμερα στην ελληνική αγορά. Πάντως η προοπτική είναι να αυξηθεί η παραγωγή καθώς υπάρχει αισιοδοξία ότι η κατανάλωση στην χώρα θα μεγαλώσει, ενώ στα πλάνα της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας είναι να κάνει κι εξαγωγές, αρχή γενομένης από τις βαλκανικές χώρες.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για να ξεπεραστούν οι νομοθετικές δυσκολίες- κυρίως οι επιπλοκές στο Χημείο του Κράτους- και να επιτραπεί ξανά η παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα προσωπικό ενδιαφέρον έδειξε αυτοπροσώπως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις