Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ανοιχτή επιστολή προς τον κο Δήμαρχο και υποψηφίους Δημάρχους για τη μαρίνα της Πάτρας

Ανοιχτή επιστολή προς τον κο Δήμαρχο και...

Του Ηλία Χριστόπουλου

Χρόνια τώρα ακούμε για θαλάσσιο μέτωπο και εκμετάλλευσή του προς όφελος της πόλης.

Υπάρχει όμως ένα κομμάτι του μετώπου για χρόνια τώρα έχει περιέλθει στην εκμετάλλευση του Δήμου.

Η μαρίνα στα «Πελεκανέικα». Η πολύπαθη μαρίνα που εκτός από «καπιταλιστές» εξυπηρετεί, μάλλον θα έπρεπε να εξυπηρετεί, δεκάδες επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού και της αλιείας καθώς επίσης και τους χιλιάδες διερχόμενους προς και από το Ιόνιο. Αντί αυτού, όπως γλαφυρά φαίνεται από τις φωτογραφίες, δείχνει εγκαταλελειμμένη, μαραζωμένη, αφημένη στην τύχη της. Καμία συντήρηση στις πλωτές εξέδρες που έχουν μετατραπεί σε παγίδες , καμία διάθεση να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση.

Καλά τα πάρκα και τα γυμναστήρια αλλά αυτή η πόλη έχει ανάγκη οικονομικών διεξόδων.

Μία οργανωμένη μαρίνα είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ένα τέτοιο διέξοδο και εξηγούμαι :

  • Εκατοντάδες σκάφη θα μπορούσαν να ελλιμενισθούν που τώρα πάνε στην Λευκάδα, στην Πρέβεζα στη Κέρκυρα και αλλού.

  • Θα μπορούσε να γίνει οργανωμένο σημείο, όπου θα δένουν τα διερχόμενα σκάφη και θα εφοδιάζονται.

  • Θα μπορούσε να γίνει βάση από όπου θα ξεκινάν τα ναύλα τους τα ενοικιαζόμενα σκάφη σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο του Αράξου.

  • Θα μπορούσε να γίνει βάση συντήρησης σκαφών κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του οφέλους αξίζει να αναφέρουμε, ότι όταν η μαρίνα ήταν στην διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου, σε αυτές τις τώρα σπασμένες εξέδρες γίνονταν περίπου 5.000 ημερήσιες διελεύσεις το χρόνο. Για να αποτιμήσετε το όφελος προσθέστε τις 5.000 ή 10.000 διελεύσεις που μπορεί να γίνουν με 30€, 40€ ή 50€ ανάλογα με το τι προσφέρεις (Η Λευκάδα χρεώνει 50,00€ ή 60,00€ την ημέρα  και δεν υπάρχει χώρος ούτε για κανό). Υπολογίστε τα μόνιμα αγκυροβόλια (η Λευκάδα χρεώνει 5.000,00€ το χρόνο και βάζεις μέσο τον Ερντογάν, είναι τούρκικης ιδιοκτησίας γαρ, για να βρεις θέση, και το κυριότερο τους δεκάδες κλάδους επαγγελματιών (εκτός του Δήμου) που ωφελούνται- μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές, καύσιμα, ναυτιλιακά, super market, εστιατόρια, καφέ, εμπορικά κάθε είδους και η λίστα είναι πολύ μακριά.

Μας τελείωσαν εδώ και χρόνια οι οικονομικοί πνεύμονες της πόλης. Η πόλη θέλει στόχους, στόχους εφαρμόσιμους, στόχους που θα δίνουν έστω λίγη προοπτική. Τέτοιοι μπορεί να είναι ο κάθε είδους τουρισμός, θεματικός, εκθεσιακός, θρησκευτικός, συνεδριακός και σίγουρα ο θαλάσσιος και προφανώς ο συνδυασμός τους. Χρειάζεται σχεδιασμό, οργάνωση και προπάντων θέληση. Υπάρχει;;;

ΥΓ. Έχουμε τρομάρα μας και τους Μεσογειακούς Παράκτιους σε μερικούς μήνες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις