Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την επόμενη εβδομάδα – σε τέσσερις πόλεις - η παρουσίαση του ψηφιακού οδηγού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Την επόμενη εβδομάδα – σε τέσσερις πόλει...

Δίνει νέες δυνατότητες στους επισκέπτες

Σε Πάτρα, Καλάβρυτα, Μεσολόγγι και Κατάκολο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα ο ψηφιακός τουριστικός οδηγός που υλοποιείται και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020» και αφορά στην παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες της Δυτικής Ελλάδος ώστε να μπορούν να επισκέπτονται σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος χρησιμοποιώντας δημόσια μέσα μεταφοράς.

Ο οδηγός είναι το αποτέλεσμα του ευρωπαϊκού έργου Investment που αντικείμενο του είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου το οποίο θα συνδυάζει δεδομένα δημοσίων μεταφορών και θα παρέχει εξατομικευμένες τουριστικές προτάσεις σε επισκέπτες, αξιοποιώντας τα δημόσια μέσα μεταφορών για τη μετακίνησή τους.

Η παρουσίαση του έργου θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης από την Πάτρα (10 π.μ., στην αίθουσα της Αγοράς Αργύρη) με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της tourismgeneris και Ειδικός Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Γεώργιος Δρακόπουλος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Πολιτική υποδομών για τον τουρισμό και τουριστική πολιτική για τις υποδομές».

Στη διάρκεια των εργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Πάτρα το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος 2019-2021, ενώ καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, που είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου, θα αναφερθούν με περισσότερες λεπτομέρειες στο έργο Investment.

Με την υλοποίηση του Investment ο ταξιδιώτης θα επωφελείται από τις προηγμένες υπηρεσίες δημοσίων μεταφορών και θα μπορεί να υπολογίσει αλλά και να οπτικοποιεί βέλτιστες διαδρομές μεταξύ των σημείων ενδιαφέροντος των συνεργαζόμενων Περιφερειών. Δηλαδή, θα μπορεί να προσδιορίσει πώς από κάποιο σημείο στον Τάραντα της Ιταλίας θα φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους τρόπους μετακίνησης.

Το περιεχόμενο του έργου και οι δυνατότητες που παρέχει θα παρουσιαστούν σε διαδοχικές ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στα Καλάβρυτα, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στο Μεσολόγγι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 Κατάκολο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις