Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας εκλέχθηκε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παναγόπουλος

Βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Νικ...

Έλαβε συγκινημένος τον τίτλο του Επισκόπου Ευρίπου

Βοηθό Επίσκοπο για την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας, εξέλεξε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα κι όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr, η Ιεραρχία εξέλεξε Επίσκοπο τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παναγόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Ο νέος Επίσκοπος ιδιαίτερα συγκινημένος έλαβε τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευρίπου.

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Μάριος) Παναγόπουλος, του Σταματίου και της Αγγελικής, έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1972 και είναι 47 ετών.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του, που ολοκλήρωσε στο Αιγάλεω, εισήχθη και επεράτωσεν ευδοκίμως τις σπουδές του εις την Ανωτέραν Εκκλησιαστικήν Σχολήν Αθηνών και, εν συνεχεία, εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1995 εκάρη μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων και χειροτονήθηκε Διάκονος ενώ το 1998 Πρεσβύτερος υπό του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, λαβών και το Οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.

Διορίστηκε υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το 1999 Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και το 2004 Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος, ιερατικώς Προϊστάμενος και Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών Αγίου Σπυρίδωνος και Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω.

Διακόνησε εις τον Τομέα Νεότητος και Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, θα γίνει την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω.

Στις φωτογραφίες του Γιώργη Μπατιστάτου, διακρίνεται και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που παραμένει στην Αθήνα από την περασμένη Κυριακή λόγω των υποχρεώσεων του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις