Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προαύλιο σχολείου στα Τσουκαλέικα... λειτουργεί ως πάρκινγκ - ΦΩΤΟ

Προαύλιο σχολείου στα Τσουκαλέικα... λει...

Για τα οχήματα των εκπαιδευτικών και των λοιπών εργαζομένων

Απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει σε μία σχολική δομή στα Τσουκαλέικα που ανήκουν στο Δήμο Πατρέων. Στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται παραπλεύρως της παλαιάς εθνικής Πατρών Πύργου όπου λειτουργεί Νηπιαγωγείο και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), όπως καταγγέλλεται, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στο χώρο, έχουν μετατρέψει το προαύλιο στην κυριολεξία σε πάρκινγκ για τα οχήματα τους!

Πιο συγκεκριμένα, οι δάσκαλοι και λοιποί εργαζόμενοι σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους μέσα στο προαύλιο του σχολείου, προκειμένου να μην τα αφήνουν έξω από το σχολικό συγκρότημα, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών- Πύργου όπου το πεζοδρόμιο είναι πολύ μικρό και ουσιαστικά δεν υπάρχει χώρος.

Έτσι η εικόνα που δημιουργείται είναι αποκαρδιωτική ενώ πέρα από την κατάληψη του προαυλίου χώρου που προορίζεται για το παιχνίδι των παιδιών, υπάρχει και ο κίνδυνος μήπως χτυπήσει και κάποιο για  τα μικρά παιδιά. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλεται, σε κάποιες περιπτώσεις, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι αναγκάζονται να απομακρύνουν τα παιδιά και να τα πηγαίνουν σε άλλο σημείο του προαυλίου του σχολικού συγκροτήματος προκειμένου είτε να μπει ή να βγει κάποιο όχημα!

Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση και όσο αν υπάρχει η δικαιολογία ότι είναι αδύνατη η στάθμευση έξω από το σχολείο μιας και η παλαιά εθνική οδός είναι δρόμος ευρείας και συνεχούς κυκλοφορίας, εν τούτοις θα πρέπει με την παρέμβαση του Δήμου που έχει εξάλλου την αρμοδιότητα και ευθύνη λειτουργίας το ΚΔΑΠ μαζί με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου υπάγεται το Νηπιαγωγείο να βρεθεί μία λύση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις