Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εγκαινιάζεται στο Πολύεδρο η έκθεση «Εικονοποίηση» με άξονα την ποίηση

Πάτρα: Εγκαινιάζεται στο Πολύεδρο η έκθε...

Το Πολύεδρο γιορτάζει μέχρι το Σάββατο την Ημέρα της Ποίησης

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Γιορτή της ποίησης και το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 γιορτάζει την ευγενή αυτή μορφή τέχνης όλη την εβδομάδα από την περασμένη Δευτέρα 18 Μαρτίου έως και το προσεχές Σάββατο 23/3.

Την Πέμπτη 21/3/2019 η γιορτή ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι διαβάζοντας Δάντη και Βοκκάκιο ενώ μετά τις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο «Εικονοποίηση», μία ξεχωριστή έκθεση με εικόνες και λέξεις, με έμπνευση τι άλλο φυσικά παρά την ποίηση.

Στην συγκεκριμένη έκθεση όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου συμμετέχουν ποιητές με έργα δικά τους σε συνδυασμό με την ποίηση τους πως ο συμπολίτης λογοτέχνης Σπύρος Βρεττός καθώς και εικαστικοί με έργα που δημιούργησαν με αφορμή την ποίηση αγαπημένων ποιητών.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 3 έργα οπτικής ποίησης του Μιχάλη Μήτρα, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, ο οποίος ήταν ο ποιητής που με δική του πρωτοβουλία και πρόταση, καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου ως Γιορτή της Ποίησης.

Επίσης, με έργα οπτικής ποίησης θα συμμετέχουν ο Στάθης Χρυσικόπουλος και ο Τηλέμαχος Χυτήρης. Ο ποιητής Σπύρος Βρεττός συμμετέχει με έργα γλυπτικής που έχει δημιουργήσει ως συμπλήρωμα - προέκταση της ποίησής του.

Οι εικαστικοί Ζώη Αλεξάνδρα, Μισίου Ιωάννα, Νικολοπούλου Όλγα, Παπαθεοδώρου Δήμητρα, Σταθόπουλος Παναγιώτης, Καρατζά Άννα και Τσακνιά Εύη συμμετέχουν με έργα ζωγραφικά, χαρακτικά ή μικτής τεχνικής που έχουν δημιουργήσει με αφορμή αγαπημένους ποιητές. Με βίντεο art παίρνει μέρος ο Κωνσταντίνος Τσιτσίγκος, ένα έργο που βασίστηκε στην ποιητική συλλογή «αλεπού στον αυτοκινητόδρομο», του Χαρίλαου Νικολαΐδη.

Για 1η φορά θα εκθέσει τις ποιητικές της φωτογραφίες η Κατερίνα Τσάκωνα ενώ οι ποιητές Γκιμοσούλης Κωστής, Λιόντη Μερόπη, Σιγαλού Ελένη, Σιώτης Ντίνος και Τσούνη Πηνελόπη συμμετέχουν με σχέδια και φωτογραφίες που συνδυάζουν με την ποίηση τους.

Την βραδιά των εγκαινίων οι συμμετέχοντες ποιητές θα διαβάσουν ποιήματα τους αλλά και εικαστικοί και φίλοι του ποιητικού λόγου θα αναγνώσουν ποιήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στα έργα τους.

Θα διαβαστούν ποιήματα των: Αχμάτοβα Άννα, Λάσκαρη Χρίστου, Ελευθεριώτη Αντώνη, Μαφρέδα Στέλιου, Παυλόπουλου Γιώργη, Τσακνιά Αμαλίας, Τσιρώνη Γιώργου και Χριστιά Βαρβάρας.

Την Παρασκευή 22/3 στις 12.30 το μεσημέρι, πάντα στο Πολύεδρο Διαβάζουμε ρομαντική ποίηση και νεώτερα ρεύματα ενώ το Σάββατο  23/3/2019 στη 1 το μεσημέρι ποιητές και φίλοι της ποίησης διαβάζουν ένα αγαπημένο τους ποίημα.

Στις αναγνώσεις θα συμμετάσχουν οι: Βασίλης Σωτηρχόπουλος, Όλγα Νικολοπούλου, Χριστίνα Τσιμαχίδου και Βρεττός Σπύρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture