Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: "Το αύριο που αξίζει στην Αχαΐα"- ΦΩΤΟ

Ανδρέας Κατσανιώτης: "Το αύριο που ...

Εκδήλωση στην Αθήνα

Την πεποίθηση ότι μετά τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, η Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα βάλει οριστικό – και ουσιαστικό – τέλος στην κρίση, αλλά και θα αναστρέψει τις οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής της απερχόμενης κυβέρνησης, εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental».

Ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η χώρα διανύει «τις τελευταίες μέρες της χειρότερης διακυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος», μιλώντας για διάλυση της μεσαίας τάξης, για διαρκή καιροσκοπισμό, αλλά και για παραγωγή εντυπώσεων σε βάρος της αλήθειας και της ουσίας.

«Για τους λαϊκιστές δεν έχουν σημασία, η αλήθεια και η ουσία. Σημασία έχουν πάντα οι εντυπώσεις, ώστε με αυτές να προσπαθούν να ξεγελούν τους πολίτες» σημείωσε, προσθέτοντας όμως ότι η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί πια το «σφάλμα του 2015» (όπως χαρακτηριστικά είπε) και το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε από τότε «σαν 5η φάλαγγα μέσα στη χώρα, για να μην βγούμε από την κρίση.  Γιατί η κρίση τους δημιούργησε, η κρίση τους γιγάντωσε» τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κομπάζει και να ονειρεύεται μέχρι και… Νόμπελ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά πούλησε την Μακεδονία. Ανίκανος να αντιληφθεί τι σημαίνει πατρίδα, χαρακτηρίζει ως ακραίους και εθνικιστές, εκατομμύρια Έλληνες που αντιδρούν. Υποτιμά και παίζει με την Ορθοδοξία.  Όμως δεν καταλαβαίνει τα συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού που ξέρει πως πατρίδα και πίστη είναι ΕΝΑ. Ο κ. Τσίπρας, δεν ξεγέλασε απλά τους Έλληνες.

Δεν τους έριξε απλά σε έναν φορολογικό και οικονομικό Καιάδα, αλλά πίστεψε πως μπορεί να ξεριζώσει κάθε τι που αφορά την εθνική και ιστορική ιδιοσυστασία τους. Και εκεί… την πάτησε» ανέφερε ο βουλευτής.

«ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Ο κ. Κατσανιώτης, επαναλαμβάνοντας ότι είναι θέμα χρόνου πια η νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η επικράτησή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, μίλησε για τον αγώνα της νεότερης γενιάς των πολιτικών.

«Ανήκω σε μια γενιά που δεν γνώρισε πόλεμο, κατοχή ή εμφύλιο,  αλλά στη γενιά που πάνω στην πιο παραγωγική της ηλικία, βρέθηκε αντιμέτωπη με την πιο σκληρή οικονομική κρίση» σημείωσε, προσθέτοντας πως όσα βιώνει επί δέκα χρόνια αυτή η γενιά, αλλά και οι προηγούμενες, δεν πρέπει να βιώσουν και οι επόμενες.

«Το τέλος της κρίσης, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της γενιάς μας» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος για να συμβεί αυτό. Και αυτός ο λόγος είναι να μην προκύψει στο μέλλον κάποιος νέος λαϊκισμός, αντίστοιχος ή και χειρότερος του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει, επιτέλους να κλείσουμε το κουτί της Πανδώρας», είπε.

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

«Ας δώσουμε τη δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυβερνήσει με μεγάλη πλειοψηφία» είπε ο κ. Κατσανιώτης, υπογραμμίζοντας ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πραγματική λύση. Και περιγράφοντας τι σημαίνει «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» ανέφερε: «Πραγματικά μεταρρυθμιστική, είναι η πολιτική που ασκείται για τους πολλούς και υπερασπίζεται τους πολλούς. Χρειαζόμαστε μία πολιτική που να αναζωογονήσει τη μεσαία τάξη. Που θα ανοικοδομήσει την φορολογική και οικονομική δικαιοσύνη, θα στηρίξει τους παραγωγικούς ανθρώπους  και θα προσφέρει καλές δουλειές στους Έλληνες.

Μεταρρύθμιση είναι πρόσβαση στην Υγεία για όλους. Μεταρρύθμιση είναι να έχει το δικαίωμα κάθε πολίτης στην προκοπή. Κάθε παιδί αυτού του τόπου να μπορεί να φτάσει ψηλά,

ανεξάρτητα εάν είναι από πλούσια ή φτωχή οικογένεια - αν κατοικεί στην Εκάλη ή στο Μπόσι Καλαβρύτων.

Μεταρρύθμιση είναι να διασφαλίζεται το δικαίωμα όλων στην ασφάλεια και την προστασία των ίδιων και της περιουσίας τους.

Μεταρρύθμιση είναι η βεβαιότητα πως κάθε εργαζόμενο θα τον περιμένει αύριο μία δίκαιη σύνταξη.

Μεταρρύθμιση είναι η αξιοκρατία.

Μεταρρύθμιση όμως, ειδικά μετά τη τελευταία 4ετία είναι και κάτι ακόμα:

Να ενώσουμε τους Έλληνες.

Η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν χώρισε την κοινωνία. Και κάθε φορά που ήταν κυβέρνηση προσπάθησε να σφυρηλατήσει την ενότητα των Ελλήνων. Εμείς ποτέ δεν είπαμε «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν». Η αναγκαιότητα να ενώσουμε πάλι τον λαό σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ»

Η ΑΧΑΪΑ, ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επίσης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, εστιάζοντας στην Αχαΐα και τη δράση του γι’ αυτή, εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί να αποτελέσει ισχυρό αποκεντρωμένο πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, υπογραμμίζοντας πως «το κορεσμένο Κέντρο δεν έχει πολλά ακόμα να δώσει, ενώ η ελληνική Περιφέρεια έχει ανθρώπους που διψάνε για προκοπή, αλλά και τον χώρο για να αναπτυχθεί η νέα ελληνική παραγωγή»

Ο Αχαιός πολιτικός αναφέρθηκε στη σημασία του πρωτογενούς τομέα, την προσέλκυση επενδύσεων μέσω της βελτίωσης της Βιομηχανικής Περιοχής, αλλά και την ανάγκη να καταστεί η Πάτρα, περιφερειακός πόλος καινοτομίας. «Είναι η πιο νεανική πόλη της Ελλάδας, με τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα, πλήθος ερευνητικών κέντρων και δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους που καθημερινά δημιουργούν μικρά και μεγάλα θαύματα, που στην πλειονότητά τους όμως, παραμένουν σχέδια και πειράματα, τα οποία σπάνια βρίσκουν τον δρόμο προς την αξιοποίηση και την παραγωγή. Αυτή η ροή χαμένου πλούτου, πρέπει να αναστραφεί» επεσήμανε, τονίζοντας πως είναι δεδομένη η δέσμευσή του να συνεχίσει να εργάζεται διαρκώς για να μετατραπεί η Αχαΐα σε αποκεντρωμένο πυρήνα ανάπτυξης.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Απευθυνόμενος προς τον πρώην Πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά, ο Ανδρέας Κατσανιώτης μίλησε για δικαίωση της διακυβέρνησής του, αλλά και της πολιτικής του σκέψης, χαρακτηρίζοντάς τον ως «διαχρονικό υπέρμαχο της Ελληνικής Πολιτικής Σχολής», που όπως εξήγησε, είναι η Πολιτική Σχολή που προτάσσει το εθνικό συμφέρον, σπάζοντας τα όρια μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. «Το αποδείξατε, κάνοντας την υπέρβαση και συγκροτώντας το 2012 την πρώτη, ουισαστικά, σύγχρονη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ» είπε, τονίζοντας πως ακριβώς στην ίδια Σχολή ανήκε και ένας μεγάλος Αχαιός πολιτικός, ο αείμνηστος πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

«Το μήνυμά μας σε όλη την Ελλάδα είναι ένα: Η Ελλάδα της δημιουργίας μπροστά! Και το δικό μου, ιδιαίτερο μήνυμα στους συμπολίτες μου είναι:  Η Αχαΐα της δημιουργίας μπροστά!» είπε ο κ. Κατσανιώτης φτάνοντας στο τέλος της ομιλίας του, ζητώντας εθνική πανστρατιά στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θα πάμε μπροστά με επόμενο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έναν πολιτικό του μέτρου, της αλήθειας, της σκληρής δουλειάς. Του αληθινού πατριωτισμού. Αυτόν που καθημερινά, επικεφαλής όλων μας, οργώνει την Ελλάδα και σηκώνει τη σημαία του σπουδαίου αγώνα μας. Είμαστε όλοι δίπλα του! Και θα είμαστε  μέχρι την τελευταία στιγμή» σημείωσε, προσθέτοντας και τα εξής: «Σε λίγα 24ωρα ξημερώνει η επέτειος της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Η ώρα της απελευθέρωσης από τον λαϊκισμό πλησιάζει. Η ώρα που η πατρίδα θα ανασάνει και πάλι, είναι κοντά. Όραμά μου, σε δύο χρόνια που θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, είναι να ζούμε σε έναν τόπο ισχυρό,  με αισιόδοξους πολίτες. Σε μια Ελλάδα, στην οποία η γαλανόλευκη θα κυματίζει ψηλά.  Με τον σταυρό στην κορυφή. Και με παιδιά που θα την κρατάνε, γεμάτα χαμόγελο και αισιοδοξία για το μέλλον».

 

 

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη, του Αντιπρόεδρου της Βουλής κ. Ν. Κακλαμάνη, του πρώην Προέδρου και Βουλευτή Λασιθίου, κ. Ι. Πλακιωτάκη, του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Κ. Τσιάρα και πλήθους Βουλευτών, κ. Χ. Αθανασίου Βουλευτή Λέσβου, κ. Ανδριανού Ιωάννη, Βουλευτή Αργολίδος, κ. Αντωνίου Μ., Βουλευτή Καστοριάς, κ. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτή Β΄ Αθηνών, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, Βουλευτή Β΄ Αθηνών, κ. Κ. Βλάση, Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Μ. Βορίδη, Βουλευτή Αττικής, κ. Ι. Βρούτση, Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γ. Γεωργαντά, Βουλευτή Κιλκίς, κ. Κ. Γκιουλέκα, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Α. Δαβάκη, Βουλευτή Λακωνίας, κ. Σ. Καλαφάτη, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Κ. Αχ. Καραμανλή, Βουλευτή Σερρών, κ. Κ. Κατσαφάδου, Βουλευτή  Α΄ Πειραιώς, κ. Χ. Κέλλα, Βουλευτή Λαρίσης, κ. Ο. Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Α΄ Αθηνών, κ. Α. Κουτσούμπα, Βουλευτή  Βοιωτίας, κ. Δ. Κυριαζίδη, Βουλευτή Δράμας, κ. Αικ. Μάκου, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Χ. Μπουκώρου, Βουλευτή Μαγνησίας, κ. Α. Μπούρο, Βουλευτή Αττικής, κ. Ι. Σταμάτη, Βουλευτή Επικρατείας, κ. Γ. Στύλιο, Βουλευτή Άρτας, κ. Γ. Τζαβάρα, Βουλευτή Ηλείας, κ. Π. Φορτσάκη, Βουλευτή Επικρατείας.

Επίσης, στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Νίκος Παπαδημάτος και παρευρέθησαν αρκετοί από τους υποψηφίους των συνδυασμών τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις