Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νεαροί έσπασαν τραπεζάκια σε προαύλιο του Πανεπιστημίου της Πάτρας

Νεαροί έσπασαν τραπεζάκια σε προαύλιο το...

Καταδικάζει το περιστατικό η ΔΑΠ

Τραπεζάκια σε προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας έσπασαν άγνωστοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από πανεπιστημιακές πηγές, δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και φθορές στην υλικοτεχνική υποδομή κάποιου Τμήματος.

Το περιστατικό καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει "ότι οι εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκονται σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο και καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια αποτροπής του σχεδίου του κ.Γαβρολου".  Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι "αντιλαμβανόμαστε όλοι πως κανένας φοιτητής δεν επιθυμεί τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αλλά θεωρούμε πως υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικοί μέθοδοι προσέγγισης για το πιο πάνω ζήτημα" και "πως η Πολιτεία οφείλει να προστατέψει όσο ποτέ άλλοτε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια".

Επίσης στην ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τονίζει πώς έχει  ως θέση την ουσιαστική κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και την διδασκαλία, αλλά και ουσιαστική αντιμετώπιση φαινομένων βίας και ανομίας. Επιπρόσθετα, τονίζει ότι είναι αναγκαία η αυτεπάγγελτη επέμβαση των δημοσίων αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που λαμβάνουν χώρα στα Ιδρύματα, και πειθαρχικές ευθύνες των Πρυτανικών Αρχών για τη μη έγκαιρη κλήση και ενημέρωση αρμόδιων δημοσίων οργάνων".

 

Οι βανδαλισμοί έγιναν στο χώρο της Πολυτεχνικής. Συγκεκριμένα στο κτίριο των Μηχανολόγων Μηχανικών, ακριβώς δίπλα από τα κτίρια των Ηλεκτρολόγων και Πολιτικών Μηχανικών τα οποία βρίσκονται υπό κατάληψη.

 

 

 

Οι όποιες ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο των Μηχανολόγων Μηχανικών, ακριβώς δίπλα από τα κτίρια των Ηλεκτρολόγων και Πολιτικών Μηχανικών τα οποία βρίσκονται υπό κατάληψη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις