Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η κοινωνία μας δεν έχει χαθεί

Η  κοινωνία μας δεν έχει χαθεί

Της Ασπασίας Ρηγοπούλου, Ιατρού

Το πρωί της Κυριακής 17/3 είχα την τύχη να παρευρεθώ στην εκδήλωση εορτασμού των 40 χρόνων  του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών  «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ».

Παρακολουθώντας την παρουσίαση του έργου αυτού του Συλλόγου και τη στρατιά των εθελοντών που τιμήθηκε για την προσφορά του αίματός του προς σωτηρία του άγνωστου συνανθρώπου, αισθάνθηκα ότι η κοινωνία μας δεν έχει χαθεί.
Υπάρχουν  άνθρωποι με απίστευτη και αστείρευτη δύναμη στην ψυχή τους οι οποίοι εθελοντικά απλώνουν δίχτυ προστασίας στους έχοντες ανάγκη.


Εν προκειμένω τόσο η διοίκηση του Συλλόγου, μαζί με την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», αλλά και οι εθελοντές αιμοδότες με διαφορετικές, μορφωτικές, οικονομικές και κοινωνικές ρίζες ενώθηκαν γύρω από το στόχο της επάρκειας αίματος για κάθε ασθενή που το χρειάζεται. Άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός των πρωτεργατών αυτής της προσπάθειας που και σήμερα συνεχίζεται για να επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα.
Και το κάνουν αυτό χωρίς να προσδοκούν επαίνους. Τους αρκεί, όπως οι ίδιοι ανέφεραν η σκέψη και μόνον της σωτηρίας ενός πάσχοντα.


Η προσφορά τους αυτή έχει δε μεγαλύτερη σημασία την περίοδο που διανύουμε. Η πλειοψηφία των πολιτών επικαλούμενη την οικονομική κρίση έχει περιχαρακωθεί παραμελώντας να κοιτάξει τις ανάγκες που υπάρχουν γύρω τους.


Το αιμοδοτικό κίνημα ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα με συνέπεια και υπευθυνότητα συνεχίζει να προσφέρει το πολύτιμο αγαθό της ζωής που δεν αγοράζεται, δεν πωλείται, προσφέρεται μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο δύσκολος αυτός αγώνας συνεχίζεται με στόχο η χώρα μας να αποκτήσει την πολυπόθητη επάρκεια σε αίμα, κάτι που αποτελεί δείγμα πολιτισμού για μία χώρα.


Δεν επιτρέπεται η κρατική μηχανή να υπολειτουργεί , σε ότι αφορά την κοινωνική πολιτική και τη μέριμνα και εν προκειμένω για την πλήρη κάλυψη των αναγκών με αίμα της χώρας μας.


Οφείλουμε όλοι μας, με επικεφαλής το επίσημο κράτος, να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν στη ψυχή τους το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς, του πολύτιμου και αναντικατάστατου «χυμού της ζωής».

 

φωτό από fb

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις