Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Η μάχη της κάμερας στα κινητά τηλέφωνα και τι πραγματικά δίνουν οι εταιρείες

Η μάχη της κάμερας στα κινητά τηλέφωνα κ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Η μάχη της κάμερας συνεχίζεται για τις δημοφιλείς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με την Apple, τη Samsung και τη Huawei να κονταροχτυπιούνται στα benchmark tests και τα συγκριτικά των φακών και των γενικότερων επιδόσεων των smartphone τους.

Η Huawei έρχεται στις 26 Μαρτίου με κάτι που όπως επικαλείται και teaser της, θα αλλάξει όσα γνωρίζαμε για το ζουμ και την ποιότητα στη λήψη φωτογραφιών και ενδεχομένως βίντεο. Η τεχνολογία periscope είναι κάτι που ακούγεται έντονα και μένει να δούμε πως μεταφράζεται σε ανάλυση και ποιότητα.

Η Samsung πρόσφατα λάνσαρε τη σειρά S10 με την οποία εμφάνισε για πρώτη φορά dual camera με υψηλή ανάλυση για ποιοτικότερες selfie αλλά ακόμη και βίντεο από τις μπροστινες κάμερες (στο μοντέλο S10+).

H Apple με OLED οθόνη και κάμερες σταθερής αξίας παραμένει στη θέση της έχοντας ένα ισχυρό brand να εγγυάται για την αποδοση και τη λειτουργικότητα των smartphone της. Τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο σε ποιότητα λήψης βίντεο 4Κ είχαν έτσι κι αλλιώς κερδίσει τη Samsung πολύ πριν την κυκλοφορία της νέα σειράς που και για την κορεατική εταιρεία προβλέπει τη λήψη στο συγκεκριμένο υψηλό ρυθμό καρέ ανα δευτερόλεπτο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως για να αγοράσει κανείς ένα κινητό τηλέφωνο πλέον πρέπει να δει αρκετά βίντεο και αναλύσεις ειδικών. Ιδιαίτερα εκείνοι που εστιάζουν στις επιδόσεις της κάμερας, πρέπει να διαβάσουν αρκετά από τα χαρακτηριστικά των νέων smartphones κι επίσης να γνωρίζουν πως τα megapixel δεν κάνουν απαραίτητα την κάμερα. Ο αισθητήρας και ο φακός είναι αυτά που μετράνε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις