Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μαγευτικές εικόνες από τη χθεσινή υπερπανσέληνο των ...σκουληκιών

Μαγευτικές εικόνες από τη χθεσινή υπερπα...

Δείτε ΦΩΤΟ

Σε μια σπάνια σύμπτωση το φεγγάρι χθες το βράδυ ανέτειλε ολόγιομο καθως η εαρινή ισημερία συνέπεσε με την τρίτη και τελευταία για το 2019 υπερπανσέληνο.

Επειδή το φετινο φεγγάρι εξαιτίας της τροχιάς του βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τη γη μοιάζει πιο φωτεινό και μεγαλύτερο από οποιαδήποτε πανσέληνο του χρόνου. Η χθεσινή ονομαζο΄ταν και «σούπερ πανσέληνος των σκουληκιών», επειδή η θερμοκρασία ανεβαίνει και κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σκουλήκια.

Αντίστοιχο φαινόμενο θα παρακολουθήσουμε ξανά το 2020.

Ισπανία

Ισπανία

Ισπανία

Φραγκφούρτη

Φραγκφούρτη

Φραγκφούρτη

Ουγγαρία

Ουγγαρία

Ουγγαρία

Είναι σπάνιο να συμπίπτουν σχεδόν η εαρινή ισημερία (αρχή της άνοιξης) και η υπερπανσέληνος. Εκτιμάται ότι την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο, ήταν το 1905, ενώ δεν αναμένεται να ξανασυμβεί έως το 2144, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν».

Με την εαρινή ισημερία ξεκίνησε και επίσημα η άνοιξη του 2019 στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο ξεκίνησε το φθινόπωρο. Από εδώ και πέρα, η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο θα συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight