Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο "Εσκομπάρ" και η οικογένεια "Ντάλτον" που διακινούσαν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα

Ο "Εσκομπάρ" και η οικογένεια ...

Συνολικά 14 συλλήψεις

Η οικογένεια... "Ντάλτον" με έδρα την Ηλεία διακινούσε σε όλη τη Δυτική Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Αρχηγός ο 60χρονος πατέρας που συνελήφθη στη μεγάλη επιχείρηση των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, των Υποδιεύθυνσεων Ασφάλειας Πύργου και Πατρών και των Τμημάτων Ασφάλειας Μεσολογγίου και Κορίνθου. Εκτός από τον 60χρονο συνελήφθησαν τα τρία παιδιά του, ο αδελφός του και δυο ακόμη πρόσωπα του περίγυρού του. Συνολικά οι αστυνομικοί πέρασαν χιεροπέδες σε 13 άνδρες ηλικίας από 27 έως 69 ετών και σε μια 51χρονη γυναίκα.
Την υπόθεση, παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από τον Πύργο, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Παράλληλα, σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος είκοσι συνολικά ατόμων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί για κατοχή και αγορά μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από τους διακινητές της εγκληματική οργάνωσης.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, από τον Νοέμβριο του έτους 2018, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 60χρονο ημεδαπό, ο οποίος με ακόμη τέσσερις συλληφθέντες συγγενείς του αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πυρήνας έχοντας ως έδρα την Ηλεία, πωλούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης απευθείας σε διακινητές στην Δυτική Ελλάδα και στην Αττική.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως της κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής και της Δυτικής Ελλάδας, όπου διακίνησαν τουλάχιστον 40 κιλά κάνναβης τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διαχειριστές και διακινητές κάνναβης, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς ( ghost - phones ).

Όπως σας ανέφερε και ο Ταξίαρχος πωλούσαν ποσότητες που έφταναν μέχρι και τα πέντε κιλά, μόνο σε διακινητές αποφεύγοντας να πραγματοποιούν απευθείας αγοραπωλησίες με τους τοξικομανείς.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατασχέσαν συνολικά :

  • (125) περίπου κιλά κάνναβης
  • (162) γραμμάρια κοκαΐνης,
  • (114) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (5) πυροβόλα όπλα, (4 πιστόλια και ένα περίστροφο)
  • (3) ηλεκτρονικές λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας
  • πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και
  • 18.500 Ευρώ
  • 145 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • (3) αυτοκίνητα

Σε ότι αφορά τα κατασχεμένα ναρκωτικά επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη ποσότητα και συγκεκριμένα περισσότερα από 102 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε καβάτζες που διατηρούσε ο 60χρονος σε δύσβατες αγροτοδασικές περιοχές της Ηλείας, ενώ σε ότι αφορά τα κατασχεμένα όπλα επισημαίνεται ότι τα τρία πιστόλια και ένα περίστροφο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σε χώρο στάθμευσης, 44χρονου διακινητή στην Αθήνα.

Επιπλέον, σε βάρος του 60χρονου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις Εφετείων Κακουργημάτων, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης δεκαεπτά ετών για κακουργηματικές υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις