Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το 9ο Γυμνάσιο Πατρών με "Πέρσες" σε Φεστιβάλ κλασικού θεάτρου στις Συρακούσες

Το 9ο Γυμνάσιο Πατρών με "Πέρσες&qu...

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 11/5 έως την 1η Ιουνίου 2019

Η θεατρική ομάδα του 9ου Γυμνασίου Πατρών έγινε δεκτή στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού θεάτρου Νέων στο Palazzo Acreide στις Συρακούσες στη Σικελία της Ιταλίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 11/5 έως την 1η Ιουνίου 2019 και διοργανώνεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος-INDA.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού θεάτρου Νέων είναι το σημαντικότερο θεατρικό γεγονός αφιερωμένο στους νέους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρουσιάζουν κάθε χρόνο πρωτότυπες ερμηνείες κλασικών ελληνικών και λατινικών κειμένων.

Η θεατρική ομάδα του 9ου Γυμνασίου θα παρουσιάσει την τραγωδία του Αισχύλου "Πέρσες" σε μετάφραση Παναγιώτη Μουλά.

Οι υπεύθυνες για την παράσταση καθηγήτριες Ελένη Καδά και Ελπίδα Νούσα ευχαριστούν δημοσίως τους γονείς των μαθητών για τη στήριξή τους, την Όλγα Μοσχόβου για την πολύτιμη βοήθειά της στην κατασκευή των κοστουμιών, το Σύλλογο του 9ου Γυμνασίου και ιδιαίτερα το Διευθυντή Γεώργιο Καρατζά για την ενθάρρυνσή του και το συντονισμό της όλης προσπάθειας.

ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ

Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς

Σκηνοθεσία: Ελένη Καδά

Χορογραφία: Ελένη Καδά, Ελπίδα Νούσα

Μουσική επιμέλεια: Ελπίδα Νούσα

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Καδά

Μετάφραση-Διδασκαλία στίχων στα Ιταλικά: Νικολέτα Σκρεμμύδα

Ξέρξης Στέφανος :Παχής

Δαρείος: Θανάσης Τριανταφυλλόπουλος

Άτοσσα: Εβελίνα Ασημακοπούλου

Αγγελιοφόρος: Θανάσης Ανωγιάτης & Νανά Τσόλκα

Κορυφαία Χορού: Αγγελική Κάββουρα

Χορός: Μάριος Καφέζας, Χρήστος Δαράβαλης, Ιωάννης Παπαντωνόπουλος, Δήμητρα Αγγελοπούλου, Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Χριστίνα Χατζήπαπα, Άγγελος Ρούπας Γρηγόρης Μαλεβίτης, Ασημάκης Φωτήλας, Νατάσσα Παπαγεωργίου, Βασίλης Ρούπας και Θεμιστοκλής Γούτος

Κιθάρα: Σπύρος Αυγεράκης

Τύμπανο: Άγγελος Αναστασόπουλος

Φλογέρα: Χριστίνα Χατζήπαπα

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Στα Σούσα οι γέροντες που απαρτίζουν το χορό ανησυχούν για την τύχη του Ξέρξη και του στρατού του. Η Άτοσσα, μάνα του Ξέρξη, εμφανίζεται ανήσυχη από άσχημα όνειρα που έχει δει. Ο Χορός τη συμβουλεύει να προσευχηθεί στον τάφο του Δαρείου και να τον εξορκίσει. Έρχεται ο αγγελιοφόρος ο οποίος αναγγέλλει την νίκη των Ελλήνων και την ήττα των Περσών. Ο Ξέρξης όμως ζει…

Ο Χορός θρηνεί και η Άτοσσα προσφέρει χοές στον τάφο του  Δαρείου. Το φάντασμα του Δαρείου εμφανίζεται και συμβουλεύει να σταματήσουν τον πόλεμο ενάντια στους Έλληνες και προφητεύει την ήττα των Περσών στην Πλάταια. Τέλος εμφανίζεται ο Ξέρξης και μαζί με τον χορό  θρηνεί για την απώλεια του στρατού του.

Κύρια θέματα του έργου:

Η Νέμεση εκδικείται τον Ξέρξη για την ύβρη του. Η διαχείριση της απώλειας, της ήττας από τους Πέρσες. Ο θρίαμβος της ελευθερίας στον πόλεμο με το δεσποτισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture