Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ποιούς είδαμε στην πρεμιέρα της ταινίας «Ακίνητο Ποτάμι» -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ποιούς είδαμε στην πρεμιέρα της ταινίας ...

Παρέστη και η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη

Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους σινεφίλ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαρτίου 2019, στον κινηματογράφο Δαναό στην Κηφισίας και Πανόρμου στην Αθήνα, η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Άγγελου Φραντζή με τίτλο «Ακίνητο Ποτάμι» με την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Στην πρεμιέρα της ταινίας έδωσαν το «παρών» σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου όπως ο Διευθυντής Προώθησης (Hellas Film) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), κ. Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, και η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Εταιρίας Αθηνών κ. Μαρία Μπόμπολα, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Στην υπέροχη βραδιά παρευρέθηκε πλήθος ηθοποιών ανάμεσα στους οποίους η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, η Θέμιδα Μπαζάκα, η Αιγιώτισσα Μαρία Καλλιμάνη, ο Ερρίκος Λίτσης, ο Γιάννης Κοκιασμένος,  η Δήμητρα Ματσούκα, η Μάρα Δαρμουσλή, η Μισέλ Βάλεϊ, η Άλκηστις Πουλοπούλου, ο Πολύδωρος Βογιατζής, ο Θανάσης Πετρόπουλος, ο Νίκος Γεωργάκης, κ.α., καθώς επίσης και πολλοί Έλληνες σκηνοθέτες όπως οι: Μαργαρίτα Μαντά, Ρηνιώ Δραγασάκη, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Βαρδής Μαρινάκης, Λάκης Παπαστάθης, Μπάμπης Μακρίδης, Άσπα Καλιάνη, Σοφία Εξάρχου, Στέργιος Πάσχος, Γιάννης Κορρές, Ζακλίν Λέντζου, Ελίνα Πάνικ, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Γιάννης Βεσλεμές, Νίκος Λαμπό, Βασίλης Κατσούπης, Χρήστος Πυθαράς, Πάνος Δελληγιάννης, Στηβ Κρικρής, Κώστας Σαμαράς, Δάφνη Χερετάκη, κ.α.

Το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι ένα δράμα μυστηρίου που χτίζει μια εξαιρετικά υποβλητική ατμόσφαιρα. Μία μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή με φόντο τα παγωμένα τοπία της Σιβηρίας, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. Στην παραγωγή της ταινίας εκ μέρους της Ελλάδας είναι η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη που διακρίθηκαν φέτος με το τιμητικό βραβείο Eurimages Co-Production Award - Prix Eurimages, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για «τον σημαντικό τους ρόλο στην ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία καθώς και την συμβολή τους στην ανάπτυξη και προώθηση του κλάδου των συμπαραγωγών και κατ’ επέκταση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας» όπως ανέφερε η Ακαδημία.

Πριν την έναρξη της ταινίας ο Ηλίας Γεωργιόπουλος, της εταιρίας διανομής της ταινίας, Danaos Films, καλωσόρισε το κοινό αλλά και την πρώτη ελληνική ταινία στον κατάλογο της εταιρίας, και κάλεσε τους 2 παραγωγούς, Γιώργο Καρναβά και Κωνσταντίνο Κοντοβράκη της Heretic στη σκηνή, οι οποίοι τόνισαν ότι κάθε ταινία είναι ένα ταξίδι, αλλά αυτή η ταινία τους έφτασε πραγματικά ως την άκρη του κόσμου.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι συντελεστές της ταινίας. Ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής, ο συν-σεναριογράφος Σπύρος Κρίμπαλης, η πρωταγωνίστρια Κάτια Γκουλιώνη, ο μουσικός Coti K, οι συμπαραγωγοί Βασίλης Αλατάς και Κριστιάν Χατζημηνάς, άνθρωποι που δούλεψαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες για να γίνει πραγματικότητα αυτή η ταινία, οι οποίοι βρέθηκαν στον Δαναό για να γιορτάσουν την επίσημη έναρξη διανομής της ταινίας στις Ελληνικές αίθουσες.

Το «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή θεωρείται μια από τις πολυαναμενόμενες ελληνικές ταινίες της χρονιάς. Μια ταινία που εκτίμησε ιδιαίτερα το HBO εντάσσοντάς την πρόσφατα στην ταινιοθήκη του αλλά και οι κριτικοί κινηματογράφου που της έδωσαν το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 από τη Danaos Films στις αίθουσες: Δαναός, Έλλη, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Κηφισιά Cinemax, Αίγλη Χαλάνδρι, Άνοιξη Χαϊδάρι, Αλεξάνδρα Καλλιθέα στην Αθήνα και στην αίθουσα Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη.

Διάρκεια: 133 λεπτά.

Πρόκειται για συμπαραγωγή της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Λετονίας του 2018.

Κάτια Γκουλιώνη.

Κάτια Γκουλιώνη.

Κάτια Γκουλιώνη.

Στην πρεμιέρα και η σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη.

Στην πρεμιέρα και η σχεδιάστρια μόδας Ορ...

Στην πρεμιέρα και η σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη.

Άγγελος Φραντζής & Σπύρος Κρίμπαλης.

Άγγελος Φραντζής & Σπύρος Κρίμπαλης.

Άγγελος Φραντζής & Σπύρος Κρίμπαλης.

Ο μουσικός Coti K.

Ο μουσικός Coti K.

Ο μουσικός Coti K.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight