Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

“σπιράλ”: Το πιο δημιουργικό μέλλον που θέλουμε, ξεκινά από την ιστορία μας - ΒΙΝΤΕΟ

“σπιράλ”:  Το πιο δημιουργικό μέλλον που...

Ένα ξεχωριστό βίντεο που βλέπει την Πάτρα αλλιώς

Ένα ξεχωριστό βίντεο που βλέπει την Πάτρα αλλιώς δημιούργησε η ομάδα της δημοτικής παράταξης “σπιράλ” του υποψηφίου Δημάρχου Πέτρου Ψωμά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η οποία συνεχίζει ως εξής:

"Το βίντεο, που έχει ήδη κάνει μεγάλη αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζει έναν από τους κεντρικούς κύκλους που διέπουν τη φιλοσοφία του "σπιράλ" και τον τρόπο που προσεγγίζει τα ζητήματα της πόλης. Στη φιλοσοφία αυτή, η έμπνευση για όλα όσα θέλουμε να πραγματοποιηθούν στην Πάτρα τα επόμενα χρόνια, ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί μία αληθινά σύγχρονη πόλη, γεννιέται μέσα από την ίδια της την Ιστορία.

Για το “σπιράλ” ο Ι.Ν. του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα αποτελεί σύμβολο εξωστρέφειας και μάλιστα μια εξωστρέφειας που τοποθετείται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Εκείνη την εποχή οι Πατρινοί έδειχναν να διαθέτουν μιαν άλλη αντίληψη στροφής προς τον έξω κόσμο, προκήρυξαν κάτι σαν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την κατασκευή του και ανέθεσαν την αξιολόγηση  των προτάσεων στην Ακαδημία του Βερολίνου.

Όταν αποφασίστηκε η δημιουργία του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης, την ευθύνη δεν ανέλαβε κάποια δημοτική ή κρατική υπηρεσία, αλλά οι έμποροι της εποχής, οι οποίοι συνεισέφεραν οικονομικά χρηματοδοτώντας την κατασκευή του. Για το “σπιράλ” το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» είναι σύμβολο συνεργασίας.

Η ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας και οι προοπτικές του  παλαιού και νέου λιμανιού αποτελεί για το “σπιράλ” σύμβολο διεθνούς προβληματισμού. Ενός προβληματισμού που θα  μας ωθήσει να ανατρέξουμε σε επιτυχημένες πρακτικές αναπλάσεων άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών και να εμπνευστούμε από αυτές.

Όσο για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς αυτής της πόλης, αποτελούν για το “σπιράλ” σύμβολο διαχρονικότητας. Η πρόταση για μια πεζοδρομημένη διαδρομή που θα συνδέει το Κάστρο, το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το Ρωμαϊκό Ωδείο και θα καταλήγει στο Ρωμαϊκό Ιπποδρόμιο, αναδεικνύοντας ένα μεγάλο τμήμα από την ιστορία της Πάτρας, αποτελεί ένα έργο εφικτό που θα βοηθήσει την αχαϊκή πρωτεύουσα να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της.

Το "σπιράλ" ανοίγεται στην Πάτρα και αποκαλύπτει τα σύμβολα που μπορούν να μας εμπνεύσουν. Γιατί από την ιστορία της ξεκινά το πιο δημιουργικό μέλλον που θέλουμε για όλους".

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις