Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H MENSA Πάτρας περιπλανήθηκε στους δρόμους του κρασιού και διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής

H MENSA Πάτρας περιπλανήθηκε στους δρόμο...

Η ομάδα συνέθεσε τη δική της ρομποτική απάντηση

Μία νέα σημαντική διάκριση πέτυχε η ομάδα Ρομποτικής των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Ελληνικής MENSA στην Πάτρα που κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου στην Αθήνα.

Η δοκιμασία αφορούσε στη διαδικασία συλλογής τριών διαφορετικών ποικιλιών σταφυλιών και στη μεταφορά τους στο οινοποιείο, για την παραγωγή συγκεκριμένου χρώματος κρασιού

 

 

Η ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές, Αλέξανδρο Μπάδα, Δημήτρη Μπόνα και Βαγγέλη Τσακίρη και προπονητή τον Ευθύμη Κωστή, διαγωνίσθηκε στην κατηγορία που αφορούσε τους μαθητές Γυμνασίου (αγωνιστική κατηγορία προχωρημένων μαθητών), με θέμα, «οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα».

Η ομάδα της Ελληνικής MENSA συνέθεσε τη δική της ρομποτική απάντηση, στις προκλήσεις που έθεσε η αγωνιστική «πίστα» της κατηγορίας.

Περιπλανήθηκε στους δρόμους του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα, σταμάτησε στα οινοποιεία και δοκίμασε κρασιά στον χώρο όπου παράγονται, γνώρισε τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν και ανακάλυψε τη γαστρονομία της κάθε περιοχής, εκεί όπου τα αρώματα και η γεύση μοιάζουν να εναρμονίζονται με τον τόπο.

Η δοκιμασία αφορούσε στη διαδικασία συλλογής τριών διαφορετικών ποικιλιών σταφυλιών και στη μεταφορά τους στο οινοποιείο, για την παραγωγή συγκεκριμένου χρώματος κρασιού. Η επιλογή και η συλλογή έγινε ανάμεσα σε τρεις από τις δημοφιλέστερες περιοχές παραγωγής της βόρειας Ελλάδας (Χαλκιδική, Καβάλα και Νάουσα).

Ο διαγωνισμός, διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, ο οποίος κήρυξε την έναρξή του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις