Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

H Περιφέρεια καλεί τους πολίτες ν’ αξιολογήσουν τις ιδέες για το Περιαστικό Πάρκο της Πάτρας και το Οικοτουριστικό Πάρκο στο Φράγμα

H Περιφέρεια καλεί τους πολίτες ν’ αξιολ...

BINTEO

Με τις πρώτες αξιολογήσεις και παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν στη γραμματεία της εκδήλωσης ξεκίνησε τυπικά η δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία για τη διαμόρφωση του Περιαστικού Πάρκου στη βόρεια είσοδο της Πάτρας και την ανάπτυξη Οικοτουριστικού Πάρκου στο χώρο γύρω απ’ το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

Στο σύνολό τους οι προτάσεις συμπεριέλαβαν λύσεις που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της πόλης, κομίζοντας κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Κινούνται δε στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, διαμορφώνοντας παράλληλα συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης,αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας και συνεχίζει:

Οι πολίτες που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των βραβευμένων αρχιτεκτονικών ιδεών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας να είναι οι συνδιαμορφωτές της επόμενης ημέρας. Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσαν και κατέθεσαν ήδη τα έντυπα διαβούλευσης που τους διανεμήθηκαν, ενώ τις επόμενες ημέρες το σύνολο των αρχιτεκτονικών και των χωροταξικών ιδεών των δυο Πανελληνίων διαγωνισμών θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο ώστε να υπάρξει ηλεκτρονική διαβούλευση.

Οι συμμετέχοντες (πολίτες, φορείς, σύλλογοι, επαγγελματίες κ.λπ.) θα μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό ιστότοπο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να υποβάλλουν προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις και σχόλια μετέχοντας στη διαδικασία της διαμόρφωσης των τελικών επιλογών. Η ηλεκτρονική διαβούλευση θα ξεκινήσει σε δέκα ημέρες και θα διαρκέσει ένα μήνα. Ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων που συγκροτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα κωδικοποιήσει και θα αξιολογήσει τα στοιχεία της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Οι αρχιτεκτονικές ιδέες αφορούν στο σχεδιασμό δυο οραματικών έργων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που αποτελούν βασικούς στόχους για την υλοποίησή τους, με την ένταξή τους στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις