Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τέταρτος στο διαγωνισμό για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ ο Πατρινός Λάζαρος Πολίτης- ΦΩΤΟ

Τέταρτος στο διαγωνισμό για το καλύτερο ...

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Αθήνα

Tην Τέταρτη θέση στο διαγωνισμό για το καλύτερο εκλερ της Ελλάδας κατέκτησε με το Εκλέρ με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνη ο Πατρινός Λάζαρος Πολίτης, ενώ το διαγωνισμό κέρδισε η Λίζα Μάτσα που έφτιαξε εκλερ με ρυζόγαλο κι εντυπωσίασε.

Γεύση από... ρυζόγαλο έχει το καλύτερο ελληνικό εκλέρ- Συμμετείχε και ο Πατρινός Λάζαρος Πολίτης

 

Η απονομή στο Λάζαρο Πολίτη

Η απονομή στο Λάζαρο Πολίτη

Η απονομή στο Λάζαρο Πολίτη

Η μεγάλη νικήτρια της χθεσινής βραδιάς Λίζα Μάτσα

Η μεγάλη νικήτρια της χθεσινής βραδιάς Λίζα Μάτσα

Η μεγάλη νικήτρια της χθεσινής βραδιάς Λίζα Μάτσα

80 από τους ακόμη περισσότερους υποψηφίους που θέλησαν να συμμετάσχουν διαγωνίσθηκαν σε τέσσερις περιφερειακούς διαγωνισμούς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στα Χανιά. Οι 4 φιναλίστ επελέγησαν βάσει της ποιότητας και της γεύσης του εκλέρ που ετοίμασαν για την εκάστοτε κριτική επιτροπή.

Οι κριτές δοκίμασαν τα εκλέρ που ετοίμασαν ο Παναγιώτης ΚΑΤΑΚΗΣ (νικητής στα Χανιά), η Λίζα ΜΑΤΣΑ (νικήτρια στην Αθήνα), ο Λάζαρος ΠΟΛΙΤΗΣ (νικητής στην Πάτρα), και ο Κωνσταντίνος ΤΣΕΝΕΚΙΔΗΣ (νικητής στη Θεσσαλονίκη).

Ο κάθε διαγωνιζόμενος του μεγάλου τελικού MaziChef προετοίμασε 600 εκλέρ, ίδια με αυτά του πρώτου γύρου, στις κουζίνες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, υπό την επίβλεψη των σεφ – μελών της κριτικής επιτροπής του τελικού.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής δοκίμασαν 4 εκλέρ με εντελώς διαφορετικές γεύσεις:

- Εκλέρ με λευκή σοκολάτα, αυγοτάραχο και τζελ λεμόνι του Παναγιώτη Κατάκη

- Εκλέρ με ρυζόγαλο της Λίζας Μάτσα,

- Εκλέρ με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνη του Λάζαρου Πολίτη,

- Εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του Κωνσταντίνου Τσενεκίδη.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του τελικού:

Πρόεδρος της επιτροπής:

Jean-Marie Hoffmann, Σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Αθήνα

Επίτιμος πρόεδρος:

- Fabien Cocheteux, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Μέγαρο των Ηλυσίων, Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, Παρίσι

Επιτροπή:

Γιώργος Αυγέρος, Καθηγητής στα ΙΕΚ Δέλτα, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Sani Resort, στη Χαλκιδική

Arnaud Bignon, Σεφ του εστιατορίου Σπονδή στην Αθήνα, 2 αστέρια Michelin

Πόπη Χρυσανθίδου, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros

Δημήτρης Χρονόπουλος, Σεφ Ζαχαροπλαστικής - Chocolatier Consulting

François Daubinet, Σεφ Ζαχαροπλαστικής, Fauchon, Παρίσι

Stéphane Glacier, Σεφ Ζαχαροπλαστικής, Meilleur Ouvrier de France 2000, προπονητής της ομάδας της Γαλλίας που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2006, Colombes

Arnaud Larher, Meilleur Ouvrier de France 2007, Relais Desserts International, Παρίσι, Αθήνα και Τόκυο.

Gilles Marchal, Σεφ Ζαχαροπλαστικής, Παρίσι

Ντίνα Νικολάου, Σεφ στο ελληνικό εστιατόριο Evi Evane, Αθήνα & Παρίσι

Νικόλας Νικολακόπουλος, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Tatoï Tennis Club και καθηγητής στη Σχολή Le Monde στην Αθήνα

Stelios Parliaros, Σεφ Ζαχαροπλαστικής στο Sweet Alchemy, Αθήνα

Claire Verneil, Σεφ Ζαχαροπλαστικής & Αρθογράφος σε θέματα γαστρονομίας, Παρίσι

Ψηφολέκτες:

Olivier Dovergne, Mazinnov Manager, Αθήνα

Céline Pendariès, Πρόξενος της Γαλλίας, Αθήνα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight