Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΑΜΑ 21/3 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΑΜΑ 21/3 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝ...

Στην αίθουσα του Συλλόγου Παρνασσός - Τραγουδά ο Θ. Βουτσικάκης

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 20:30 το βράδυ, ο Θοδωρής Βουτσικάκης με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, στην Αθήνα.

Τίτλος της μουσικής εκδήλωσης είναι "Μυστική Παράκληση".

Πιο συγκεκριμένα, η «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς», ο φορέας που διαχειρίζεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Ποιητής στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα, στο πλαίσιο των δράσεων της ξεκίνησε πέρυσι από την Πάτρα με όχημα την Ποίηση του Κωστή Παλαμά, ένα μουσικό ταξίδι μαζί με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και με συνοδοιπόρο τον Θοδωρή Βουτσικάκη.

Ο κύκλος αυτών των συναυλιών συνεχίζεται με επόμενο σταθμό την Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο πλαίσιο του Έτους Κωστή Παλαμά 2019 και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 160 χρόνων από την γέννησή του.

Ο τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης μαζί με την 25μελή Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων θα παρουσιάσουν μια μεγαλειώδη συναυλία ποίησης με γενικό τίτλο "Μυστική Παράκληση". Ένα ανθολόγιο ποιημάτων σε μουσική κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών (Γ. Σπανός, Σ. Κραουνάκης, Λ. Θάνος, Ν. Ζούδιαρης, Κ. Λειβαδάς, Λ. Μαχαιρίτσας, Φ. Δεληβοριάς) με τον ιδιαίτερο και μοναδικό ήχο της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, υπό την μουσική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου.

Μελοποιημένα ποιήματα που ξεχώρισαν για την εκφραστική τους λιτότητα αποκτούν νέα πνοή μέσα από την αισθαντική φωνή του Θοδωρή Βουτσικάκη. Ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Κωστή Παλαμά, με αφετηρία την αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ενός χώρου οικείου στον ποιητή, ο οποίος υπήρξε επίτιμο μέλος του Συλλόγου και ανέπτυξε σπουδαία πνευματική δράση εκεί.

Στις 21 Μαρτίου ο Θοδωρής Βουτσικάκης, που τα τελευταία χρόνια έχει τραγουδήσει τους πιο σημαντικούς ποιητές και κάθε του εμφάνιση συνεπαίρνει και τον πιο απαιτητικό ακροατή, φέρνει κοντά μας μέσα από την ερμηνεία του την ποίηση του Κωστή Παλαμά. Μία μοναδική βραδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 30.00 EURO

ΖΩΝΗ Α: 25.00 EURO

ΖΩΝΗ Β: 20.00 EURO

ΑΜΕΑ: 13.00 EURO

EΞΩΣΤΗΣ: 15.00 EURO

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ΑΝΕΡΓΙΑΣ: 13.00 EURO

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

-              Ηλεκτρονικά: VIVA GR & VIVA WALLET

-              Τηλεφωνικά:   11876

-              Στο ταμείο του Φιλολογικού συλλόγου την ημέρα της παράστασης στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: CELESTIAL ARTS & ENTERTAINMENT PRODUCTIONS

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: EΡT2, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου

Artwork: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture