Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Κουτρουμάνης: «Επιτακτική ανάγκη για επαναφορά στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% των ειδών εστίασης»

Γ. Κουτρουμάνης: «Επιτακτική ανάγκη για ...

Δήλωση με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση στον κλάδο της εστίασης στην Πάτρα

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης σχολιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολύπαθος κλάδος της εστίασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο οικογενειακές και μικρομεσαίες (καφετέριες, ψησταριές, ταβέρνες, φαστ-φουντ), βρίσκονται σήμερα σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο.

 

Τα λειτουργικά τους κόστη που επιβαρύνθηκαν από τις πρόσφατες αυξήσεις στους φόρους κατανάλωσης στον καφέ και τα ποτά, σε συνδυασμό με τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές που ανέρχονται σε ποσοστό 41% των αμοιβών του απασχολούμενου προσωπικού τους, έχουν ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη.

 

Το κόστος της αύξησης του ΦΠΑ από τον χαμηλό συντελεστή 13% στο 24% που έγινε από τη σημερινή κυβέρνηση, καλύφθηκε από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, καθότι ήταν αδύνατον να μετακινηθεί στους καταναλωτές.

Η αλήθεια είναι ότι όταν μια επιχείρηση δραστηριοποιείται  σε ένα τέτοιο εχθρικό περιβάλλον, όπου πάνω από το 70% των εισπράξεων της  αποδίδεται στο κράτος για ΦΠΑ, για ασφαλιστικές εισφορές, για φόρο εισοδήματος και για λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις, είναι αναγκασμένη για λόγους επιβίωσης να παρεκκλίνει από την πλήρη εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 

Ωστόσο, στις περιπτώσεις αυτές, οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται σήμερα από τις φορολογικές και ασφαλιστικές αρχές.

 

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας είναι αλληλέγγυο στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου των Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής. Καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% από το 24% που είναι σήμερα και να θεσμοθετήσει την σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Η μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, είναι η μόνη συνταγή για να σταθούν στα πόδια τους όχι μόνο οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, αλλά και όλοι οι κλάδοι της ιδιωτικής οικονομίας που επιχειρούν στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις