Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αντιμετωπίστε ανώδυνα τις ευρυαγγείες

Αντιμετωπίστε ανώδυνα τις ευρυαγγείες

Από τον Χαράλαμπο Ηλίας, Αγγειοχειρουργό

Η καθιστική ζωή, η παρατεταμένη ορθοστασία, η κληρονομικότητα και η εγκυμοσύνη αποτελούν τις πιο γνωστές αιτίες για την εμφάνιση της ευρυαγγείας στα γυναικεία πόδια. Υπάρχουν όμως και άλλες λιγότερο γνωστές αλλά σημαντικές αιτίες όπως η αυξημένη ευαισθησία των υποδοχέων του δέρματος στις γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα. Γι’ αυτό εξάλλου βλέπουμε να διογκώνονται οι ευρυαγγείες σε ορμονικές διαταραχές, σε γυναικολογικά προβλήματα και μετά από χρήση ορμονών-αντισυλληπτικών χαπιών.

Φυσικά το καλοκαίρι με τη ζέστη και την έκθεση στον ήλιο οι ευρυαγγείες γίνονται εντονότερες.

Ποιο σπάνιες αιτίες είναι οι μικροτραυματισμοί των κάτω άκρων, η κακή διατροφή και η χρήση διάφορων μηχανημάτων σε ινστιτούτα αδυνατίσματος (για κυτταρίτιδα, σύσφιξη κλπ.). Στα σημεία που τραυματίζεται κανείς δημιουργείται μικροαγγειογένεση και ευρυαγγείες εκεί που δεν υπήρχαν. Αυτό είναι ένα γεγονός που το αναφέρουν αρκετές γυναίκες. Όταν οι ευρυαγγείες συρρέουν κατά πολλές μπορεί να δημιουργήσουν και πόνο ή αίσθημα βάρους, γιατί συνδέονται με το κεντρικό επιπολής δίκτυο μέσω μεγαλύτερων φλεβών όπου και τροφοδοτούνται.

Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο

Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται και στο πρόσωπο ανδρών και γυναικών, κυρίως στη μύτη και γύρω από αυτή, είναι τριχοειδείς και κόκκινου χρώματος. Στα κάτω άκρα εμφανίζονται με χρώμα κόκκινο αλλά και σκούρο μπλε, έτσι ώστε να τις χαρακτηρίζουμε με διάφορα ονόματα όπως: τριχοειδείς, αραχνοειδείς, θυσανοειδείς κλπ.

Δείτε περιστατικά (πριν και μετά) από ευρυαγγείες στο πρόσωπο

Απαιτούνται  5-8 συνεδρίες για τη θεραπεία τους

Η θεραπεία τους γίνεται στο ιατρείο και χρειάζεται κατά μέσο όρο 5-8 συνεδρίες, αναλόγως της βαρύτητας και της έκτασης των ευρυαγγειών.  Προαπαιτούμενο όμως είναι ο αγγειοχειρουργός να είναι γνώστης όλων των μεθόδων για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιούμε τις μικροσκληρυντικές ενέσεις για τις μεγαλύτερες φλέβες και το laser 1064nm Ndyang για τις μικρές τριχοειδείς και αραχνοειδείς ευρυαγγείες. Το laser τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει πολύ στη θεραπεία με δύο τρόπους: είτε επιδερμικά για τις πολύ μικρές ευρυαγγείες που είναι μικρότερες και από την πολύ μικρή βελόνα, και διαδερμικά με τη χρήση λεπτής οπτικής ίνας 200μm.

Δείτε την δράση του laser στις ευρυαγγείες

Ο συνδυασμός έχει επιτυχία άνω του 90% στη θεραπεία τους

Με το συνδυασμό και των τριών αυτών τεχνικών η επιτυχία ξεπερνά το 90% ,αυτό είναι σπουδαίο γιατί μόνο με την μία μέθοδο δεν ξεπερνάει το 40-50%. Οι συνεδρίες γίνονται συνήθως μία φορά την εβδομάδα αλλά αποφεύγουμε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο λόγω της ζέστης. Η θεραπεία χρειάζεται υπομονή από γιατρό και ασθενή και τα καλύτερα αποτελέσματα φαίνονται μετά από 1-2 μήνες αναλόγως με την επιδερμίδα.

Κλείστε το ραντεβού σας εδώ με τον Αγγειοχειρουργό Χαράλαμπο Ηλία

Μετά χρειάζεται να γίνεται μια παρακολούθηση και «συντήρηση» κάθε 4-5 χρόνια με 1-2 συνεδρίες για να διατηρείται έτσι το καλό αποτέλεσμα, γιατί μην ξεχνάμε ότι το σώμα δεν θα σταματήσει να παράγει ευρυαγγείες καθώς είναι πολυπαραγοντική η αιτία τους. Πολύ σημαντικό είναι ότι τα πόδια ανακουφίζονται και δεν είναι βαριά όπως πριν, μετά από μια τέτοια θεραπεία. Γι’ αυτό η έγκαιρη αντιμετώπιση είναι πρωταρχικής σημασίας.

Δείτε αναλυτικά στο video τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ευρυαγγείες.

Χαράλαμπος Ηλίας, Αγγειοχειρουργός, τηλ.: 694 426 1464 & 210 7296277

Ιστοσελίδα: www.iliasxar.gr

Social Media: www.facebook.com/iliasxaralampos & https://www.instagram.com/dr_charalampos_ilias/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being