Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησε η ανάπλαση του Σκορπιού- Το αστρονομικό ποσό ενοικίασης! ΦΩΤΟ

 Ξεκίνησε η ανάπλαση του Σκορπιού- Το ασ...

Τα σχέδια του Ριμπολόβλεφ και

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά, όπως όλα δείχνουν, η ανάπλαση του Σκορπιού. Τα πρώτα μηχανήματα εμφανίστηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στο νησί για την πρώτη ριζική ανάπλαση του νησιού από την εποχή που αποτελούσε τον επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Eκεί που ο «Αρίστος» έκανε τους περιπάτους του στο πλευρό της Τζάκι Κένεντι και της Μαρίας Κάλλας

 

Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς εκεί που ο «Αρίστος» έκανε τους περιπάτους του στο πλευρό της Τζάκι Κένεντι και της Μαρίας Κάλλας, με πρώτο στόχο να απομακρυνθούν τα δέντρα και το γκαζόν από τα σημεία όπου έχουν σχεδιαστεί τα καινούργια κτίσματα.

Εργασίες μέχρι τον Μάιο του 2021 – Το αστρονομικό ενοίκιο

Η μεταφορά του γκαζόν και των δέντρων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια, εφόσον τελειώσει και η διαδικασία έγκρισης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, θα ξεκινήσουν οι κατασκευές. Το project αναμένεται να είναι έτοιμο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του νησιού, περίπου σε δύο χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2021, καθώς τα έργα θα διακόπτονται τα καλοκαίρια κατά τα διαστήματα που η οικογένεια Ριμπολόβλεφ και οι καλεσμένοι της θα βρίσκονται στον Σκορπιό.

Στόχος είναι το πολυτελές resort που θα κατασκευαστεί να χρησιμοποιηθεί αρχικά για την οικογένεια και τους φίλους της αλλά και να διατίθεται σε βάθος χρόνου για ενοικίαση σε κροίσους από όλον τον κόσμο, με το τίμημα να αγγίζει το – αστρονομικό για τα ελληνικά δεδομένα- ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ την εβδομάδα.

Στον Σκορπιό εργάζονται σήμερα περίπου 50 άτομα, κηπουροί, μηχανικοί, υπάλληλοι καθαριότητας και διοικητικό προσωπικό, που είναι ντόπιοι στην πλειονότητά τους ενώ όταν ολοκληρωθεί το έργο αναμένεται να φτάσουν τους 200.

Μεταφυτεύουν τα δέντρα

Περίπου 60 δέντρα, υπεραιωνόβια πολλά από από αυτά, θα μεταφυτευτούν συνολικά σε άλλα σημεία του νησιού, με τους ειδικούς που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να προχωρούν στις απαραίτητες κινήσεις με «χειρουργική» ακρίβεια, ώστε τα δέντρα να διασωθούν στο σύνολό τους.

Περίπου 60 δέντρα, υπεραιωνόβια πολλά από από αυτά, θα μεταφυτευτούν συνολικά σε άλλα σημεία του νησιού

 

Ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο νησί για περισσότερα από 150 χρόνια, καθώς επίσης και καλλωπιστικά δέντρα, όπως κουμαριές και χαρουπιές θα μετακινηθούν, σύμφωνα με το σχέδιο των συνεργατών της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, σε αγροτική έκταση σε άλλη πλευρά του νησιού εξασφαλίζοντας τη συνέχεια των ζωνών βλάστησης, ώστε η έκταση να λειτουργεί ως ενιαίο οικοσύστημα.

Η μεταφύτευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, γίνεται σύμφωνα με τους ειδικούς κάτω από ιδανικές συνθήκες και στην κατάλληλη περίοδο, αυτή του Φεβρουαρίου – Μαρτίου που τα δέντρα βρίσκονται σε κατάσταση «λήθαργου» λόγω της θερμοκρασίας και δεν υφίστανται βλάβες. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στο κλάδεμα καθώς, όταν αυτό ολοκληρώνεται σε κάθε δέντρο, πραγματοποιείται κάλυψη των τομών με ειδική πάστα επούλωσης «πληγών» για την προστασία από ασθένειες και την αποφυγή αφυδάτωσης του κορμού.

 

Επίσης, τα συνεργεία είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τη διαδικασία της μεταφύτευσης σχετικά με τον τρόπο που αφαιρούνται από το χώμα, ώστε να μην τραυματιστούν οι ιστοί.

Η μεταφορά των δέντρων στα καινούργια σημεία γίνεται πάνω σε πλατφόρμες με γερανοφόρο όχημα, που έχει ειδικούς ιμάντες και έχει φτάσει στο νησί για αυτόν τον σκοπό. Στη συνέχεια γίνεται η φύτευση στα νέα σημεία σε ειδικό μίγμα χώματος που εξασφαλίζει καλό αερισμό και στράγγιση.

Το γκαζόν

Η ίδια βαρύτητα έχει δοθεί και στη μετακίνηση του γκαζόν, από πλατύφυλλη αγριάδα, με το οποίο είναι καλυμμένα μεγάλα τμήματα του νησιού. Οι υφιστάμενες εκτάσεις χλοοτάπητα θα μετακινηθούν στην περίμετρο των καινούργιων κτιρίων προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η έκταση φύτευσης επιπλέον δέντρων και θάμνων μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης.

Tο γκαζόν διατηρείται σε άριστη κατάσταση από την εποχή που ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε μεταφέρει σε σπόρους από την Αργεντινή tο συγκεκριμένο είδος

 

Tο γκαζόν διατηρείται σε άριστη κατάσταση από την εποχή που ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε μεταφέρει σε σπόρους από την Αργεντινή το συγκεκριμένο είδος, το οποίο είναι ανθεκτικό στην αλμύρα και έτσι ευδοκίμησε στον Σκορπιό.

«Όπως έχω επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν, οι εργασίες στο νησί γίνονται με απόλυτο σεβασμό στη φύση, το περιβάλλον και την ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση» λέει ο σύμβουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, Σεργκέι Τσερνίτσιν.

 

Πληροφορίες, φωτογραφίες: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις