Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο απολογισμός του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 από έναν κατεξοχήν Kαρναβαλιστή, τον Δημήτρη Φάκαλο

Ο απολογισμός του Πατρινού Καρναβαλιού 2...

"God bless the election που θα έλεγε και η βασίλισσα του καρναβαλιού 2019 Αντώνης Χουμουρίτης"

Το δικό του απολογισμό για το Πατρινό καρναβάλι του 2019 έκανε ένας κατεξοχήν Καρναβαλιστής, ο Δημήτρης Φάκαλος. Με μία ανάρτηση στο facebook αναφέρθηκε στα πληρώματα που ξεχώρισαν, στο παιχνίδι του Κρυμένου Θησαυρού, στις στολές, στα πρόσωπα που έβαλαν την σφραγίδα τους στη μεγάλη γιορτή κι άλλα πολλά.

Με εξοργίζει όμως το ότι αλλάζουμε την καρναβαλική μουσική, με τα κοινώς αποκαλουμενα ….. ‘πριόνια’ όταν πληρώματα των 10.000 ατόμων μπαίνουν στην πλατεία Γεωργίου

Φυσικά δεν αναφέρθηκε μόνο στα (αρκετά) θετικά αλλά και σε αυτά που έλειπαν.

 

Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό ο Δημήτρης Φάκαλος έγραψε:

Πρώτα απ’ όλα, ας αναφωνήσουμε όλοι ‘GOD BLESS THE ELECTIONS’ που θα έλεγε και η πραγματική βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού, Αντώνης Χουμουρίτρης. O νοών, νοείτω….

Εν συνεχεία, ένα μεγάλο μπράβο στο πλήρωμα 159! Ή μάλλον… δύο. Το ένα γιατί τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη που του έδειξαν τα πληρώματα του +πληρωματικού, αναθέτοντάς του την διοργάνωση του Κ.Θ. Και κατά δεύτερον, γιατί ‘έστησε’ ένα φανταστικό παιχνίδι! Οι φετινές πλοηγήσεις, και η χρήση (και όχι κατάχρηση) της τεχνολογίας, έγραψαν ιστορία! Και κατι νεο: η πρωτη μασκοτ! Εύγε Δημήτρη Κουρμπανά & Co!

Όσον αφορά τις στολές, δεν ξέρω σε πόσους αρέσει το Pinterest… Προσωπικά πάντως το λατρεύω! Το ίδιο και το καρναβάλι μας! Και δεν με νοιάζει ποιος και πόσο το χρησιμοποιεί. Δεν με ενδιαφέρει ποιος αντιγράφει ή ποιος απλά εμπνέεται. Η παρθενογέννεση έχει πεθάνει προ πολλού, αλλωστε. Και το συγκεκριμένο ‘εργαλείο’ έχει βοηθήσει να έχουμε εξαιρετικές στολές και πέραν των πρώτων 10-15 που όλα τα χρόνια όλο και κάτι ιδιαίτερο παρουσίαζαν.
Βραβεία δεν επιδιώκω να μοιράσω. Θα προτείνω κάτι στο τέλος του post. Αλλά, παιδιά από την Αχαγιά….. λείψατε! Και καλα.... "Δήθεν Αδαφοροι"! Επανήλθατε ομως εμφατικά! Πιστεύω πως η σφραγίδα του 2019 θα λέει ‘Αυγά, πουλιά’!

Και μπορεί να μην μου αρέσουν τα βραβεία, γιατί αφ’ ενός ποτέ δεν τα κερδίζουμε, και αφ’ ετέρου δεν με συγκινούν, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε 2-3 πληρώματα που η συνολική τους παρουσία στην παρέλαση με κάνει να ζηλεύω!

Η σειρά που τα αναφέρω είναι αύξουσα κατά αριθμό. 
Πλήρωμα 94 και φίλε Πέτρο Ψωμά, η μετάλλαξή σας τα τελευταία χρόνια είναι μαγική!

Πλήρωμα 106. Μιχαλη και Ανδρέα Ασημακόπουλε σας είπα – και το εννοώ – πως είστε ότι πιο φρέσκο και δημιουργικό διαθέτει το καρναβαλικό δυναμικό της πόλης!!

Πλήρωμα 222. Είστε πλέον officially οι ….. gurus! Αρχή, μέση, τέλος. Ιδέα, υλοποίηση, ολοκληρωτισμός σε όλα τα επίπεδα. Οχι μονον την παρελαση (Αριστο βγες απο την σπηλια και φτιαξε FB). Τα Καρναβάλι μας δεν έχει δει τέτοιο σύνολο, με τέτοια συνέπεια και συνέχεια από τις χρυσές εποχές του 135 την δεκαετία του ’90!

(Βεβαια οι του 135 λενε οτι ..."Ακομα τρεχουμε", αλλα αν δειτε τον αρχηγο του, το ειδωλο Γιώργο Κυριακόπουλο θα εχετε αμφιβολιες για το ...τρεξιμο!)

Να συμπληρώσω, σε σχέση με τα… ‘βραβεία’, ότι θα προτιμούσα να μην αναφέρονται καθολου σε αυτά (τα βραβεία) τα … ‘μαύρα πρόβατα’ (υπεράριθμοι, κτλ). Βέβαια, δεν καταλαβαίνω σε τι ενοχλούν πλέον πληρώματα των 500 και 600 ατομων, και κυρίως αν μπορούν και ‘ελέγχουν’ τον κόσμο που έχουν. Αφηστε δε που μερικα, ειναι και αισθητικα ανωτερα πολλων μικροτερων. Αλλά όλο αυτό είναι άλλης ώρας συζήτηση.

Κλείνοντας το σκέλος των βραβείων, θα πρότεινα να εκμεταλλευτούμε την εποχή της τεχνολογίας, να φτιάξουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και με έναν κλειδάριθμο ανά πλήρωμα, να έχει το καθένα μία ψήφο ανά κατηγορία. Και ετσι, μεταξύ μας να βγάζουμε τα βραβεία. Απλά και αντικειμενικά!!
Τέλος, θα μου επιτρέψετε μια αναφορά στην μουσική της παρέλασης.

Δεν είμαι ειδικός για να την κρίνω. Κάθε άλλο. Με εξοργίζει όμως το ότι αλλάζουμε την καρναβαλική μουσική, με τα κοινώς αποκαλουμενα ….. ‘πριόνια’ όταν πληρώματα των 10.000 ατόμων μπαίνουν στην πλατεία Γεωργίου. Και μαλιστα με δεκαδες (αν οχι εκατονταδες) καπνογονα! Δηλαδή, τους ‘κάνουμε και πλάτες’. Όχι κύριοι.

Το καρναβάλι είναι μια γιορτή με ‘Maracaibo’ και ‘Πατρινό Καρναβάλι για πάντα’. Και σε όποιον αρέσει ας συμμετέχει. Μην αλλοιώνουμε την γιορτή μας για κάποιους που - έτσι και αλλιώς – τους κατακρίνουμε. Ε, όχι! Και δεν είναι η πρώτη χρονιά!
Και του χρόνου μπούλες!!!

ΥΓ Η καταπληκτικοτερη ΙΔΕΑ του φετινού Καρναβαλιού ανήκει στον κύριο Ορέστη Λιακόπουλο που μας παρακίνησε να επισκεφθούμε το Καραμανδάνειο καρναβαλικά ντυμένοι και σερπαντίνες φέροντες!
ΥΓ 1 Η ΑΤΑΚΑ του φετινού Καρναβαλιού ανήκει στον κύριο Γιώργο Ρόδη που έγραψε ότι το Καρναβάλι γράφεται με ‘Κάπα’ κεφαλαίο! Γιατί απλούστατα, δεν είναι ... πράγμα!
ΥΓ 2 Πάρη Λαλιώτη  για να … ‘συνέλθουμε' σιγά-σιγά, λέω εγώ!
ΥΓ 3 Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στο Πετρωτό. Ασχέτως θεματολογίας, πέραν της ανυπαρξίας του συνεργειου τα τελευταία χρόνια (δεν με αφορά το γιατί), φέτος δείξατε το DNA σας!
ΥΓ 4 Ο Δημήτρης Χριστόπουλος παρακαλείται να μαζεψει την τιγρη του! Θεικο post. Respect! 
ΥΓ 5 Μπέσυ Αργυράκη...... love you μανταμίτσα μου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight