Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και ξαφνικά η Σαχτούρη της Πάτρας θυμίζει ...Βερολίνο - Ένας "Κρίκος", το "7epta" και η Μαρία Κάλλας σε... μεσοτοιχία!

Και ξαφνικά η Σαχτούρη της Πάτρας θυμίζε...

Μας ξενάγησαν ο Ηλίας Βικάτος και η Κατερίνα Κατριβέση

Κατεβαίνοντας την οδό Σαχτούρη της Πάτρας πέσαμε κυριολεκτικά πάνω στους δύο συνεχόμενους εμπνευσμένα εναλλακτικούς χώρους της Πάτρας. Η πρώτη μας αίσθηση είναι ότι μεταφερθήκαμε σε κάποια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του κόσμου κι όχι στην μικροαστική Πάτρα με το ένδοξο πλην όμως ξεχασμένο παρελθόν της. Ο λόγος για δύο ξεχωριστούς χώρους που ξεκίνησαν να λειτουργούν πρόσφατα. Πρόκειται για τον Πολυχώρο «Κρίκο» και το εργαστήριο κοσμήματος “7epta” που βρίσκονται δίπλα δίπλα (μεσοτοιχία) και στεγάζονται σε ένα κτίριο την ανακαίνιση του οποίου ανέλαβε η αρχιτέκτονας Τατιάνα Δήμου (I_architect).

Οι δύο χώροι που... "αναβάθμισαν" την οδό Σαχτούρη

 

Επισκεφθήκαμε τους δύο χώρους και ξεναγηθήκαμε για λίγο στον χώρο της αργυροχρυσοχοΐας και της άσκησης.

Από την μία στο εργαστήριο κοσμήματος μιλώντας με τον Ηλία Βικάτο μάθαμε τα πάντα για τη λειτουργία και τις δυνατότητες που παρέχει ο χώρος τον οποίο δημιούργησε με τον Αριστείδη Κoρμπάκη.

Από την άλλη η Κατερίνα Κατριβέση μας εξήγησε πώς με την Κερασία Τριανταφύλλου δημιούργησαν έναν χώρο ο οποίος μπορεί να θυμίζει ένα κλασικό γυμναστήριο προσφέρει όμως πολλές επιλογές για άσκηση και ευεξία.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Το εργαστήριο κοσμήματος

Το εργαστήριο κοσμήματος

Το εργαστήριο κοσμήματος

Μπαίνοντας στο "7epta" συναντήσαμε τον Ηλία Βικάτο ο οποίος έλυσε όλες τις απορίες μας

Βρισκόμαστε στο "7epta"...Τι ακριβώς γίνεται σε αυτόν χώρο;

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό κύτταρο στην Πάτρα σχετικά με το κόσμημα. Φτιάξαμε αυτό τον χώρο με σκοπό να πραγματοποιούνται σε αυτόν σεμινάρια κοσμήματος. Μάλιστα στα σεμινάρια κάποιες φορές έχουμε καλεσμένους και από την Αθήνα…

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό κύτταρο στην Πάτρα σχετικά με το κόσμημα

 

Εδώ κατασκευάζουμε τα δικά μας κοσμήματα και σχεδιάζουμε σύντομα να προωθήσουμε ένα κομμάτι λιανικής όπου θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να μπορεί να αποκτήσει κάτι από τη συλλογή που θα έχουμε δημιουργήσει. Και τα σεμινάρια, και η κατασκευή αλλά και η λιανική είναι εξίσου σημαντικά για εμάς.

Πώς προέκυψε η σχέση σας με το κόσμημα;

Και εγώ και συνέταιρός μου είμαστε δεύτερη γενιά χρυσοχόοι. Είμαστε στον χώρο του κοσμήματος από τα 17 μας χρόνια.

Στον χώρο του κοσμήματος από τα 17 τους χρόνια

 

Κάποια στιγμή είχαμε κρατήσει μόνο εργαστήριο χρυσοχοΐας και είχαμε πάντα κατά νου την εκμάθηση κοσμήματος ως παροχή αλλά δεν μας είχε δοθεί η ευκαιρία. Αποφασίσαμε όμως στην πορεία να το πάρουμε πιο σοβαρά και να αναζητήσουμε έναν χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει όλες αυτές τις δραστηριότητες.

Τι ακριβώς γίνεται σε αυτόν χώρο;
Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό κύτταρο στην Πάτρα σχετικά με το κόσμημα. Φτιάξαμε αυτό τον χώρο με σκοπό να πραγματοποιούνται σε αυτόν σεμινάρια κοσμήματος. Μάλιστα στα σεμινάρια κάποιες φορές έχουμε καλεσμένους και από την Αθήνα… Εδώ κατασκευάζουμε τα δικά μας κοσμήματα και σχεδιάζουμε σύντομα να προωθήσουμε ένα κομμάτι λιανικής όπου θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να μπορεί να αποκτήσει κάτι από τη συλλογή που θα έχουμε δημιουργήσει. Και τα σεμινάρια, και η κατασκευή αλλά και η λιανική είναι εξίσου σημαντικά για εμάς.
Πώς προέκυψε η σχέση σας με το κόσμημα;
Και εγώ και συνέταιρός μου είμαστε δεύτερη γενιά χρυσοχόοι. Είμαστε στον χώρο του κοσμήματος από τα 17 μας χρόνια. Κάποια στιγμή είχαμε κρατήσει μόνο εργαστήριο χρυσοχοΐας και είχαμε πάντα κατά νου την εκμάθηση κοσμήματος ως παροχή αλλά δεν μας είχε δοθεί η ευκαιρία . Αποφασίσαμε όμως στην πορεία να το πάρουμε πιο σοβαρά και να αναζητήσουμε έναν χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει όλες αυτές τις δραστηριότητες.

 

Πώς καταφέρατε να υλοποιήσετε την ιδέα;

Στην υλοποίηση του εγχειρήματος βοήθησε αρκετά η αρχιτέκτονας Τατιάνα Δήμου η οποία είχε την αρχιτεκτονική επιμέλεια και ο Κλεομένης Κωστόπουλος που δημιούργησε το γκράφιτι ενώ ανέλαβε και την χρωματική διαμόρφωση του χώρου …

Το γκράφιτι με την Μαρία Κάλλας τραβάει τον ενδιαφέρον μέσα στον χώρο

 

Το γκράφιτι με την Μαρία Κάλλας συζητήθηκε και απέσπασε ωραία σχόλια…

Είναι κάτι που από μόνο του τραβάει το ενδιαφέρον μέσα στον χώρο. Ήταν μία ξαφνική ιδέα του Κλεομένη, μία δική του έμπνευση που πραγματοποίησε μόνος του. Αρκετοί ψάχνουν τον χώρο για να δουν το γκράφιτι το οποίο είναι και το μόνο στην πόλη που βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο… Επίσης η χρονιά που φτιάχτηκε ήταν αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας οπότε πήρε δημοσιότητα και γι΄αυτό.

Από εκεί και πέρα πάνω σε ποια λογική έγινε το στήσιμο του χώρου;

Είχαμε ήδη μεγάλο μέρος του εξοπλισμού λόγω της δουλειάς μας αλλά φροντίσαμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο εξοπλισμό για τα άτομα που συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Μπορεί κάποιος να κάνει εδώ το χόμπι αλλά και να αποκτήσει και έναν επαγγελματικό προσανατολισμό

 

Το αντικείμενο μας έχει άπειρες δυνατότητες στο κομμάτι του εξοπλισμού και δεδομένων των συνθηκών θεωρώ ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο καλύπτοντας παραπάνω από τις βασικές ανάγκες. Μπορεί κάποιος να κάνει εδώ το χόμπι αλλά και να αποκτήσει και έναν επαγγελματικό προσανατολισμό. Μαθαίνεται η διαδικασία από το χειροποίητο μέχρι το παραγωγικό κόσμημα και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθενός τι θα επιλέξει να κάνει.

Πόσο κρατάει η διαδικασία εκμάθησης;

Η αργυροχρυσοχοΐα είναι κάτι που δεν τελειώνει ποτέ αλλά εδώ έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα δύο ετών το οποίο πρέπει κάποιος να παρακολουθεί συνεχόμενα γιατί αν χάσεις τεχνικές δεν μπορείς να τις αναπληρώσεις και θα τις βρεις μπροστά σου. Υπάρχει και η σκέψη να δημιουργηθεί ένα τμήμα για προχωρημένους με σκοπό να γίνονται πιο εξειδικευμένα πράγματα.

Μπαίνοντας στον «Κρίκο» η Κατερίνα Κατριβέση μας εξήγησε ποιος είναι ο σκοπός του χώρου

Τι ακριβώς γίνεται στον «Κρίκο»;

Ένας χώρος που δε θυμίζει γυμναστήριο και προσφέρει άσκηση και ευεξία

 

Ο "Κρίκος" είναι ένας πολυχώρος στο κέντρο της πόλης μας.

Σε αυτόν γίνονται pilates, cardio pilates, aerial pilates, yoga, aerial yoga, εναέρια ακροβατικά, σύγχρονος χορός, μπαλέτο, aerial yoga kids, pilates stretching και davincibodyboard!

'Ολα αυτά μέσα σε αυτόν τον όμορφο χώρο που επιμελήθηκε η αρχιτέκτονας Τατιάνα Δήμου. Ήταν εκείνη που πρότεινε σε όλους μας να κάνουμε το βήμα που θέλαμε, εδώ.

 

Τι θέλατε να πετύχετε;

Θέλαμε έναν χώρο που να μη θυμίζει γυμναστήριο και δημιουργήσαμε τον χώρο αυτόν για να μοιραζόμαστε πολλές ωραίες στιγμές ευεξίας και ελευθερίας, μέσα σε ένα πνεύμα φιλίας και συνεργασίας.

Πολλαπλές δράσεις, με ποικίλους κύκλους σεμιναρίων και μαθημάτων

 

Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο χώρο τέχνης πολλαπλών δράσεων, με ποικίλους κύκλους σεμιναρίων και μαθημάτων.

Τι είναι αυτό κάνει την διαφορά;

Υπάρχει προσωπική επαφή με τους ανθρώπους που επιλέγουν τον «Κρίκο» για να ασκηθούν και θα έλεγα ότι αναπτύσσεται μαζί τους μία οικογενειακή σχέση. Όλα γίνονται σε συνεργασία και μετά από συνεννόηση, ακόμα και τα ραντεβού. Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις γονιών και παιδιών που έρχονται μαζί.

Πώς λειτουργεί;

Η αίθουσα τις ελεύθερες ώρες μπορεί να εκμεταλλεύεται με διαφορές κοινωνικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, εικαστικές εκθέσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εργαστήρια θεραπευτικών τεχνών, ομάδες σωματικής άσκησης. Φυσικά από τον χώρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Θεατρικές παραστάσεις και οι παρουσιάσεις.

Ο χώρος διατίθεται κατόπιν συνεννόησης για σεμινάρια και εκδηλώσεις (χορού, παρουσιάσεις βιβλίου, φωτογραφίας κ.α.)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις