Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΝΟΔΕ Αχαΐας για Rotting Christ: Σωστή η ματαίωση της συναυλίας, προσβάλει βάναυσα την πίστη των Χριστιανών

ΝΟΔΕ Αχαΐας για Rotting Christ: Σωστή η ...

Συνέχεια στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο

Συνέχεια στην υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας του συγκροτήματος "Rotting Christ" μετά τον σάλο που προκάλεσε στο πανελλήνιο η απόφαση του Δήμου της Πάτρας να μην παραχωρήσει την αίθουσα, δίνει η ΝΟΔΕ Αχαΐας, διά του προέδρου της Ανδρέα Μαζαράκη. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για προσβολή της πίστης όλων των χριστιανών της Πάτρας και χαρακτηρίζεται σωστή η ματαίωση της συναυλίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ήταν απολύτως σωστή και επιβεβλημένη η ματαίωση της συναυλίας του μουσικού συγκροτήματος με την ονομασία "Σάπιος Χριστός" γιατί η πραγματοποίησή της θα προσέβαλε βάναυσα την πίστη όλων των χριστιανών της πόλης. Σε καμία δε περίπτωση η άποψή μας αυτή δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως θρησκευτική μισαλλοδοξία ή ακροδεξιά απόκλιση. Θα ήταν ίδια η θέση μας και για κάθε εκδήλωση που θα έβαζε με ανάλογο τρόπο απέναντί της οποιαδήποτε θρησκεία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ»

Το χρονικό της ματαίωσης

Η απόφαση του Δήμου της Πάτρας να πάρει πίσω την αίθουσα "Αίγλη" της Βέσο Μάρε που είχε αρχικά παραχωρηθεί για την συναυλία των "Rotting Christ" προκάλεσε πανελλήνιο σάλο. Σάλος από την αποκάλυψη του thebest για την συναυλία του «Σάπιου Χριστού» - Ο Δήμος Πάτρας πήρε πίσω την αίθουσα. Όπως είχε απόκαλύψει το thebest.gr ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Ανδρέας Νικολακόπουλος, που στηρίζεται από την «Χρυσή Αυγή», επισκέφθηκε αρχικά τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει ώστε να μην γίνει η συναυλία.

Στην συνέχεια, ο χρυσαυγίτης υποψήφιος Περιφερειάρχης, μαζί με 4 ακόμα άτομα, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ματαιωθεί η εμφάνιση του συγκροτήματος επειδή όπως υποστηρίζουν προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών.

Το συγκρότημα με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για μεσαίωνα και αναφέρει με δηλώσεις του στο thebest.gr ότι η πρώτη ενημέρωση που είχαν από το Δήμο της Πάτρας ήταν ότι η συναυλία τους δεν θα πραγματοποιηθεί με εντολή του Δημάρχου της Πάτρας, λόγω του περιεχομένου της.

Για νέο μεσαίωνα κάνει λόγο η εταιρεία που φέρνει στην Πάτρα το συγκρότημα «Σάπιος Χριστός»- ΟΛΗ η ανακοίνωση

Από την πλευρά του Δήμου ανακοινώθηκε ότι η ματαίωση οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα. H απάντηση του Δήμου της Πάτρας για την ακύρωση της συναυλίας του συγκροτήματος "Σάπιος Χριστός"

Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Αγγελάκας, ο οποίος είχε προγραμματίσει να δώσει συναυλία στην "Αίγλη" την επόμενη ημέρα από την προγραμματισθείσα συναυλία των Rotting Christ, την ματαίωσε διαμαρτυρώμενος και κάνοντας λόγ για προσπάθεια φίμωσης των Rotting Greece.

Στο θέμα παρενέβη και ο π. υπουργός και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νάσος Ηλιόπουλος για τη συναυλία των Rotting Christ: Λογοκριτές η Δημοτική Αρχή της Πάτρας

Τέλος, ο Δήμος της Πάτρας σε νεότερη ανακοίνωσή της Παρασκευής και έπειτα από τον πανελλήνιο σάλο αναφέρει:

«Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με την εταιρεία παραγωγής του συγκροτήματος Rotting Christ για να εξεταστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας.

Ακυρώνεται οριστικά η αποψινή συναυλία των "Rotting Christ" στην Πάτρα- Για σκοτεινές δυνάμεις κάνει λόγο ο τραγουδιστής του συγκροτήματος

Ο Δήμαρχος τους έκανε γνωστό ότι ο χώρος παραχωρείται σε όλους πλην της «Χρυσής Αυγής». Όταν αποκατασταθεί η βλάβη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διεξαγωγή συναυλιών, εφόσον υπάρχει αίτημα ο χώρος θα δοθεί».

Να σημειωθεί πάντως ότι η συναυλία που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα, σε άλλο χώρο, τελικά ματαιώθηκε.

Αγγελάκας: Αν δεν εμφανιστούν οι "Rotting Christ" δεν έρχομαι ούτε εγώ- Βολές κατά του Δήμου της Πάτρας

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές με δική τους ανακοίνωση ανέφεραν:

«Μετά από πολύωρη συζήτηση με το Δήμο Πατρέων και το Δήμαρχο προσωπικά είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δεν βγάλαμε καμία άκρη. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας δυνατός χώρος που να μπορέσει να μας φιλοξενήσει για να γίνει το live σήμερα.

Ως διοργάνωση απευθυνθήκαμε σε όλα τα δυνατά μέσα προκειμένου να γίνει αυτό το live, του οποίου τη διεξαγωγή πήραμε πολύ προσωπικά μιας και θιχτήκαμε και εμείς ως διοργανωτές και οι φίλοι αυτής της σπουδαίας μπάντας, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ LIVE ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις