Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Σοκ και θρήνος για τον Διονύση και τη Μαρία - Τη σκότωσε και αυτοκτόνησε

Ηλεία: Σοκ και θρήνος για τον Διονύση κα...

Μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο…

Πορεύτηκαν μαζί στη ζωή, έφυγαν μαζί για το τελευταίο ταξίδι χωρίς επιστροφή, σε ένα φευγιό που έχει προκαλέσει σοκ στην Αμαλιάδα, την Ηλεία αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο, για το ηλικιωμένο ζευγάρι που άφησε σχεδόν ταυτόχρονα την τελευταία του πνοή απόρροια μίας ανθρωποκτονίας και μίας αυτοκτονίας…

Η λέξη τραγωδία ίσως και να ωχριά στην περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή ‘Λατίφι’ της Τοπικής Κοινότητας Δουνεΐκων του δήμου Ήλιδας, εκεί που παίχτηκε η τελευταία πράξη για τον 82χρονο Διονύση Τσαφούρο και την 73χρονη σύζυγό του Μαρία Τσαφούρου… μέσα στο ίδιος τους το σπίτι.

Ειδοποίησε τον γιο του ότι θα σκότωνε τη μάνα του και θα αυτοκτονούσε - Σοκ στην Ηλεία

 

Δυτ. Ελλάδα: "Θα τη σκοτώσω και θα σκοτωθώ"... Το τηλεφώνημα πριν τους πυροβολισμούς και το τραγικό φινάλε ηλικιωμένου ζευγαριού

 

Ο θύτης μέσα σε λίγα λεπτά έγινε θύμα και το ζευγάρι έμελε να ξεψυχήσει μαζί στο κρεβάτι του, αφήνοντας πίσω του πολλά αναπάντητα ερωτηματικά.

 

Τα δύο τηλεφωνήματα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 82χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την σύζυγό του και αμέσως μετά αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας τέλος και στην δική του ζωή.

Πριν όμως προχωρήσει στις πράξεις του, ειδοποίησε τηλεφωνικά τον γιο του και την Αστυνομία, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πώς διαδραματίστηκαν τα πραγματικά περιστατικά, μην αφήνοντας περιθώρια για παρερμηνείες.

Η ώρα ήταν 5:50 χθες το πρωί όταν χτύπησε το τηλέφωνο του γιου του ζευγαριού, που διαμένει με την οικογένειά του στην Αμαλιάδα. Όταν το σήκωσε άκουσε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τη φωνή του πατέρα του ο οποίος επί της ουσίας τον αποχαιρέτησε και του ζήτησε να του φιλήσει τα εγγόνια του και του έκλεισε το τηλέφωνο.

Αμέσως μετά ο ηλικιωμένος τηλεφώνησε στο ‘100’ και ενημέρωσε την Αστυνομία για αυτό που επρόκειτο να κάνει. Ουσιαστικά είπε στον αστυνομικό που σήκωσε το τηλέφωνο ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσει και έκλεισε το τηλέφωνο.

Και τα όσα ειπώθηκαν τηλεφωνικά έγιναν πράξη, αφού ο 82χρονος πυροβόλησε με ένα περίστροφο την γυναίκα του στο στήθος την ώρα που βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, ξάπλωσε και αυτός δίπλα της και αυτοπυροβολήθηκε επίσης στο στήθος.

Αυτή ήταν η εικόνα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στο σπίτι ο γιος του ζευγαριού και οι αστυνομικοί.

 

Δεν πρόλαβαν

Μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκε ο γιος του ζευγαριού, πετάχτηκε από το κρεβάτι του και τηλεφώνησε αμέσως στον ηλικιωμένο αδελφό του πατέρα του και τον ενημέρωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αμέσως ξεκίνησαν για το ‘Λατίφι’ στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, εκεί που ο 82χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών πρατήριο υγρών καυσίμων μαζί με τον γιο του.

Το σπίτι των ηλικιωμένων βρισκόταν ακριβώς πίσω από το πρατήριο και όταν έφθασαν εκεί ο γιος με τον θείο του, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τα δύο σκυλιά είχαν απομακρυνθεί από την πόρτα και ο γιος μαζί με τον θείο δίστασαν αρχικά να ανοίξουν την πόρτα αφού κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Ο γιος έκανε την περίμετρο του σπιτιού κοιτάζοντας μέσα από τα παράθυρα και την ίδια στιγμή έφθασαν στο σημείο και αστυνομικοί, με επικεφαλής τον Ταξίαρχο, διευθυντή της Διεύθυνσης Ηλείας Απόστολο Μαρτζάκλη. Μαζί με τους αστυνομικούς γιος και αδελφός εισήλθαν στο εσωτερικό της κατοικίας και εκεί βρέθηκαν μπροστά από το αποτρόπαιο θέαμα.

Από μία σφαίρα

Το ηλικιωμένο ζευγάρι κειτόταν νεκρό στο κρεβάτι του και δίπλα τους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα περίστροφο με έξι φυσίγγια, το οποίο διαπιστώθηκε ότι κατείχε παράνομα ο 82χρονος.

Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη ο ιατροδικαστής από την Πάτρα Ανδρέας Γκότσης, ο οποίος έκανε αυτοψία στον χώρο μαζί με τους αστυνομικούς, επιβεβαιώνοντας το αρχικό σενάριο, τα όσα δηλαδή είχε ισχυριστεί και ο 82χρονος, ότι πυροβόλησε και σκότωσε την γυναίκα του και εν συνεχεία αυτοκτόνησε. Η γυναίκα είχε πυροβοληθεί μία φορά στο στήθος και με το ίδιο περίστροφο αυτοπυροβολήθηκε στην συνέχεια, επίσης στο στήθος, και ο άνδρας.

Οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στην συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για την διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας που έχει αναλάβει την προανάκριση, σχημάτισε δικογραφία για ανθρωποκτονία και αυτοχειρία.

Αγαπητοί στην περιοχή

Η είδηση του θανάτου του ζεύγους με αυτό τον τρόπο προκάλεσε σοκ στην Αμαλιάδα. Αρχικά άρχισαν να μεταβαίνουν στο σημείο κάτοικοι από τα Δουνέϊκα και εν συνεχεία από την Αμαλιάδα, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι αυτό που άκουσαν ήταν αλήθεια.

Το ζευγάρι ήταν ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στην περιοχή και όλοι μιλούν για ανθρώπους εργατικούς, που δεν είχαν δώσει δικαιώματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα ο 82χρονος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και αυτό τον είχε ενοχλήσει, καθώς και ο ίδιος και η σύζυγός του αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας παθολογικής φύσεως, γεγονός που έκανε πιο δύσκολη την καθημερινότητά τους. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που όπλισε το χέρι του και προχώρησε στην ανθρωποκτονία και την αυτοχειρία.

Πληροφορίες λένε επίσης ότι ο ίδιος το τελευταίο διάστημα είχε πει προφορικά πώς δεν άντεχε την ζωή του και ήθελε να δώσει τέλος, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό θα γινόταν και πράξη.

Αυτό που δεν ήταν ξεκάθαρο, και αναμένεται να δοθούν απαντήσεις από την ιατροδικαστική έκθεση, είναι εάν ο 82χρονος τηλεφώνησε πρώτα στον γιο του και την αστυνομία και μετά πυροβόλησε την σύζυγό του ή εάν την είχε πυροβολήσει πρώτα και μετά έκανε τα τηλεφωνήματα, αφού είχε λάβει την απόφαση να αυτοκτονήσει και ο ίδιος.

 

πηγή: patrisnews.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις