Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εάν δεν μπορoύμε, ας αλλάξουμε μονοπάτι

Εάν δεν μπορoύμε, ας αλλάξουμε μονοπάτι

Του Στέλιου Ταταράκη

Η δράση είναι αυτό που μας δίνει ζωή, χωρίς αυτό το στοιχείο δεν μπορούμε να ζήσουμε και να εξελιχθούμε, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Είναι το συστατικό που μας βοηθάει να ενώσουμε όλα τα στοιχεία του εαυτού μας για να δημιουργήσουμε αυτά που θέλουμε στη ζωή μας.

Το συστατικό αυτό όσο περνάει ο καιρός και τα χρονιά αρχίζει να λιγοστεύει στον οργανισμό μας. Αυτό συμβαίνει διότι δεν κάνουμε ενέργειες για να το διατηρήσουμε και όσο περνάει ο καιρός οι νέες γενιές ακούνε και βλέπουν άγχος, πίεση, στρες κλπ. τα οποία δεν βοηθούν στην εξέλιξη μας και στη δημιουργία μιας ζωής που επιθυμούμε. Ζούμε σε μια κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την έννοια της δράσης και αυτό περνάει στις υπόλοιπες γενιές που έρχονται από πίσω, με αποτέλεσμα λίγοι να εξελίσσουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητες τους.

Το αποτέλεσμα είναι πως τα παρατάμε με την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια που θα έχουμε. Αυτό μάθαμε. Δεν μας έμαθε κάνεις πως για όλα υπάρχει και άλλος δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να υλοποιήσουμε αυτό που θέλουμε. Για οτιδήποτε  πάμε να κάνουμε υπάρχει μια δεύτερη οπτική γωνία η οποία κάνει το αδύνατο μέχρι εκείνη τη στιγμή, δυνατό. Το θέμα είναι πως δεν προσπαθούμε να βρούμε την διαφορετική λύση, μένουμε στην πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό, με αποτέλεσμα να τα παρατάμε εάν δεν είναι η κατάλληλη.

Όλα όσα θέλουμε να κάνουμε έχουν λύση, μπορεί να μην είναι εμφανή, ίσως δεν θα έρθουν με την πρώτη, ίσως θα χρειαστεί αρκετές προσπάθειες, όμως μέσα σε αυτές τις προσπάθειες είναι η απάντηση που ζητάμε. Εάν δεν δράσουμε δεν θα δοκιμάσουμε και εάν δεν δοκιμάσουμε δεν θα μάθουμε. Όταν λείπει ένα κομμάτι από αυτή την αλυσίδα το αποτέλεσμα είναι να μένουμε στάσιμοι.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από ανθρώπους που δεν τους πέτυχε την πρώτη φορά, δεν τους πέτυχε την δεύτερη και χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες, όμως στο τέλος κατάφεραν και υλοποίησαν αυτό που ήθελαν. Πολλές από αυτές τις δράσεις είναι τώρα τεχνολογικά επιτεύγματα και όχι μόνο, υπάρχουν και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν λόγω του ότι κάποιος προσπάθησε αρκετές φορές και όχι μία.

Το κοινό είναι πως όλοι μας αποτελούμαστε από τα ίδια στοιχεία (δέρμα, μαλλιά, κόκαλα, ιστούς κλπ.). Τα άτομα που πέτυχαν δεν είχαν καμία διαφορά από εμάς σωματικά, η διαφορά τους είναι πως δεν άκουσαν κανέναν και πως στις αποτυχημένες προσπάθειες που είχαν δεν σταματήσαν να προσπαθούν και έμαθαν από το λάθος τους. Αφού τα έχει καταφέρει ένας μπορούμε να τα καταφέρουμε και εμείς, διότι όλοι αποτελούμαστε από τα ίδια στοιχεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις