Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Επιστημονικό συνέδριο για τα ευαίσθητα, εύθραυστα κατάγματα

Πάτρα: Επιστημονικό συνέδριο για τα ευαί...

Έως και το Σάββατο 16/3 θα παρουσιαστούν όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα

Το 1ο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Καταγμάτων Ευθραυστότητας (FFN Gr) διεξάγεται το χρονικό διάστημα 14-16 Μαρτίου 2019 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πάτρας στο Ρίο, με τίτλο: «Γεφυρώνοντας το Κενό».

Ο Ηλίας Χ. Παναγιωτόπουλος - Καθηγητής Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ως πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Δικτύου Καταγμάτων αναφέρει πως ο συμβολικός τίτλος του Συνεδρίου «Γεφυρώνοντας το Κενό» αποτυπώνει και το σκοπό του που «είναι η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα μας επιτρέψουν μέσα από διεπιστημονική θεώρηση και στη βάση της ανθρωποκεντρικής ολιστικής προσέγγισης να καλύψουμε τα “συστημικά” κενά και να εξασφαλίσουμε έτσι καλύτερη ποιότητα ζωής στους ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους.

Εξίσου σημαντική είναι και η εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων. Θα τολμούσα να πω ότι η πρωτοβουλία μας στην ουσία αφορά κυρίως τη νεολαία, καθώς η αντιμετώπιση των καταγμάτων ισχίου απορροφά σε όλα τα Συστήματα Υγείας τεράστια ποσά. Τα ποσά αυτά, αν τα κατάγματα ευθραυστότητας είχαν αποφευχθεί, θα έδιναν την δυνατότητα επενδύσεων της Πολιτείας στην Παιδεία, την αντιμετώπιση της δημογραφικής γήρανσης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, που πρέπει να αποτελούν προτεραιότητες για την κοινωνία μας.

Κοντά μας θα είναι καθηγητές, Hubert Blain από το Μονπελιέ, Collin Currey από το Εδιμβούργο, Paolo Falaschi από την Ρώμη, Jay Magaziner από την Βαλτιμόρη, David Marsh από το Λονδίνο και Luca Pietrogrande από το Μιλάνο, οι οποίοι θα καταθέσουν την εμπειρία τους και θα μας βοηθήσουν στους σχεδιασμούς των δράσεων μας. Εξίσου σημαντικό είναι να γνωριστούμε μεταξύ μας, να παρουσιάσουμε τη δουλειά ή τους προβληματισμούς μας, και να διαμορφώσουμε από κοινού το πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασίας. Η προσπάθεια αυτή που ξεπερνά τα μέλη του FFN Gr, πρέπει να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία».

Οι εργασίες του συνεδρίου για τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα όσον αφορά στα κατάγματα ευθραυστότητας, ξεκίνησαν στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being