Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εγκαινιάζεται η έκθεση για τον φεμινισμό στα χρόνια της μεταπολίτευσης

Πάτρα: Εγκαινιάζεται η έκθεση για τον φε...

Το Σάββατο 16/3/2019 στις 18.30 στην Αγορά Αργύρη

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας/ Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, το Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας/ Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας και τη Γυναικεία Συλλογικότητα Πάτρας, μεταφέρει την έκθεση με τίτλο «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις» στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη, στην οδό Αγ. Ανδρέου & Ζαίμη, από τις 16 Μαρτίου έως και τις 14 Απριλίου 2019.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτό το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 18:30.

Πρόκειται για μια έκθεση, που αναφέρεται σε μια πολύ γόνιμη και σημαντική για το γυναικείο κίνημα εποχή, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Μια εποχή κατά την οποία το φεμινιστικό κίνημα έκανε αισθητή την παρουσία του με τις δράσεις και τις διεκδικήσεις του και επηρέασε σημαντικά τις κοινωνικές εξελίξεις αναφορικά με τα φύλα.

Χαρακτηριστικά συνθήματα της περιόδου εκείνης ήσαν:

«Δεν είμαι του πατρός μου, δεν είμαι του ανδρός μου, θέλω να είμαι ο εαυτός μου»

«Γυναίκες, να κάνουμε τον φόβο μας εξέγερση»

«Το προσωπικό είναι πολιτικό»

Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, βιβλία και περιοδικά αναπαριστούν τα γυναικεία κινήματα της εποχής της Μεταπολίτευσης παρουσιάζοντας τις συλλογικότητες, τις ιδέες, τις διεκδικήσεις και τη δράση τους.

Η σημαντική αυτή έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων έχει παρουσιαστεί, ήδη, με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

Την έκθεση θα πλαισιώσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις που θ’ ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις