Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΑΥΤΟ είναι το σχέδιο συγχώνευσης ΤΕΙ-ΑΕΙ Πατρών - Τι γίνεται με Νομική, Γεωπονική και τμήματα Μηχανικών

ΑΥΤΟ είναι το σχέδιο συγχώνευσης ΤΕΙ-ΑΕΙ...

Αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως την Παρασκευή

Έτοιμο είναι το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το ΑΕΙ της Πάτρας και αύριο Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί κι επισήμως από το υπουργείο Παιδείας. Ανάμεσα στα άλλα που θα περιλαμβάνει το σχέδιο είναι και η οριστικά απόφαση για τη δημιουργία Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Παράλληλα δημιουργείται και Γεωπονική Σχολή με 3 τμήματα στο Αγρίνιο και άλλα τρία στο Μεσολόγγι καθώς και τμήμα στην Αμαλιάδα. Επίσης φαίνεται πως βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τα τμήματα Μηχανικών του ΤΕΙ τα οποία θα ενταχθούν στο ΑΕΙ Πελοποννήσου αλλά θα έχουν την έδρα τους στην Πάτρα.

Πέραν των παραπάνω το σχέδιο προβλέπει την μετατροπή της Σχολής Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος του Αγρινίου σε Σχολής Ιστορίας-Αρχαιολογίας και την μεταφορά της στην Πάτρα.

Επίσης το Τμήμα των Φυσικών Πόρων του Αγρινίου μεταφέρεται στην Μηχανολογική Σχολή των Πατρών και παίρνει κατά πάσα πιθανότητα την ειδικότητα των Μηχανολόγων Περιβάλλοντος.

Η Αιτωλοακαρνανία παίρνει, ως «αντιστάθμισμα» την Γεωπονική Σχολή.

Αναφορικά με τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, όπου υπάρχουν αυτά (Αίγιο κ.α.), ουσιαστικά πανεπιστημιοποιούνται και θα είναι πλέον τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, εκτός από τα τμήματα Μηχανικών που όπως προαναφέρθηκε θα υπάγονται διοικητικά στο ΑΕΙ Πελοποννήσου.

Τις αποκαλύψεις για το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας έκανε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σήμερα το πρωί «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Ένα ακόμα θέμα, που αφορά τους πτυχιούχους των παλιών ΤΕΙ και των σημερινών τετραετών και 5ετών (Πολυτεχνείων και Γεωπονικών), επειδή η λογική του Υπουργείου είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα να είναι ίδια για όλους, όπως επισήμανε ο κ. Ριζούλης, στα 4ετης φοίτησης Γεωπονικά και Πολυτεχνικά τμήματα θα δημιουργηθεί επιτροπή και θα αλλάξουν τα προγράμματα σπουδών, έτσι ώστε με την έγκριση της επιτροπής, αυτοί να έχουν ισόβαθμο πτυχίο με τα 5ετούς, και για τους παλιούς σπουδαστές των ΤΕΙ, με βάση προϋπηρεσία, εργασία, που έχουν αποφοιτήσει από εκεί, θα υπάρξει μια διευθέτηση, ώστε όλοι να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις