Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι έπαθε τελικά την Τετάρτη, το facebook και το instagram; Παγκόσμιας κλίμακας το πρόβλημα

Τι έπαθε τελικά την Τετάρτη, το facebook...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Γκρίνια από τους χρήστες των social media σε όλο τον κόσμο

Η τελευταία φορά που το Facebook είχε διαταραχή αυτού του μεγέθους ήταν το 2008, όταν ο ιστότοπος είχε 150 εκατομμύρια χρήστες - σε σύγκριση με περίπου 2,3 δισ. χρήστες που χρησιμοποιούν μηνιαίως το facebook σήμερα.

Το κύριο προϊόν του Facebook, οι δύο εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων του και το site Instagram για την κοινή χρήση εικόνων, επηρεάστηκαν επίσης.

Η αιτία της διακοπής που σημειώθηκε γύρω στις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Σε απάντηση στις φήμες που δημοσιεύθηκαν σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, η εταιρεία δήλωσε ότι οι διακοπές δεν ήταν αποτέλεσμα μιας επίθεσης κατανεμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών, γνωστής ως DDoS - ένας τύπος επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που συνεπάγεται την τροφοδότηση μιας υπηρεσίας-στόχου με εξαιρετικά υψηλό όγκο κίνησης.

Η εταιρεία, με ανάρτησή της στο… Twitter ανέφερε πως γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν συντομότερα. Τελικά μετά από περίπου 20 λεπτά το facebook άρχισε να δείχνει σημάδια επαναφοράς στην κανονικότητα.

«Γνωρίζουμε πως ορισμένοι χρήστες μας έχουν προβλήματα στην πρόσβασή τους στις εφαρμογές του Facebook. Εργαζόμαστε για να επιλύσουμε το ζήτημα όσο το δυνατόν συντομότερα», ανάρτησε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και στο twitter.

Το πρόβλημα ανέκυψε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, με μεγάλο αριθμό χρηστών να μην έχουν  πρόσβαση σε καμία από τις δύο πλατφόρμες των δημοφιλών social media.

Οι χώρες που επηρρεάστηκαν

Οι χώρες που επηρρεάστηκαν

Οι χώρες που επηρρεάστηκαν

Ποια ήταν η αντίδραση των χρηστών; Ενώ το Facebook και το Instagram είχαν πέσει, πολλοί γύρισαν στο Twitter για να κάνουν αστεία για τη διακοπή.

Τα hashtags #FacebookDown και #InstagramDown έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι και 150.000 φορές μέχρι τώρα.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter που εργάζονται στο Facebook, εξέφρασαν τον πανικό και την αγωνία τους επειδή δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις