Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έργα απ’ την Περιφέρεια για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην παραλία Καλόγριας και του Γριμπόβου

Έργα απ’ την Περιφέρεια για την διευκόλυ...

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με χρηματοδότηση απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στην κατασκευή δυο σημαντικών έργων στην περιοχή Λαρισσού στην Δυτική Αχαΐα και στην Ναύπακτο. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, στην συνεδρίαση του το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου 2019, ενέκρινε την πρόταση ένταξης στο Πρόγραμμα της ανακατασκευής γέφυρας στο Λαρισσό ποταμό αλλά και την διαμόρφωση πεζογέφυρας στην παραλία Γριμπόβου στη Ναύπακτο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, σε ό,τι αφορά στην ανακατασκευή σύμμικτης γέφυρας στον Λαρισσό ποταμό, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 315.000 ευρώ. Πρόκειται για την γέφυρα που βρίσκεται στο σημείο συμβολής του Λαρισσού ποταμού με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς Καλόγρια και λόγω έλλειψης συντήρησης παρουσιάζει φθορές. Προβλέπεται η υφιστάμενη γέφυρα να καθαιρεθεί και να τοποθετηθεί νέα, μεταλλική, έτοιμη για κυκλοφορία, ενώ παράλληλα θα εκτελεστούν οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες.

Η ανακατασκευή της γέφυρας κρίνεται άμεσης ανάγκης, καθώς ο δρόμος είναι μεγάλης κυκλοφορίας (Ι.Χ. και λεωφορεία) ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες αφού οδηγεί στην παραλία της Καλόγριας, η οποία έχει υψηλή επισκεψιμότητα από λουόμενους. Παράλληλα, το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και πυρόσβεσης σε μια ιδιαίτερη ευαίσθητη περιοχή και θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη και καλύτερη πρόσβαση για την απαραίτητη αντιπλημμυρική της θωράκιση. Επιπλέον θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και αγροτουρισμού, καθώς βρίσκεται σε μια προστατευόμενη περιοχή, που αποτελείται από το δάσος της Στροφυλιάς, τη λιμνοθάλασσα στο Κοτύχι και την παραλία της Καλόγριας.

Επίσης, εγκρίθηκε το έργο «Διαμόρφωση πεζογέφυρας – διαδρόμου (από την οδό Αγελάου έως την οδό Αρβανίτη) και αποκατάσταση πρόσβασης στις υπάρχουσες κλίμακες καθόδου στην παραλία του Γριμπόβου στη Ναύπακτο», συνολικού προϋπολογισμού 171.684 ευρώ. Αφορά στην διαμόρφωση πεζογέφυρας σταθερού πλάτους από επαναλαμβανόμενα προκατασκευασμένα τμήματα (πλατφόρμες) που πρόκειται να συνδέσει το τμήμα του παραλιακού μετώπου στη θέση Γρίμποβο στη Ναύπακτο, ανάμεσα στις δημοτικές οδούς Αγελάου και Αρβανίτη και στην αποκατάσταση προσβάσεων στις υπάρχουσες κλίμακες προς την παραλία του Γριμπόβου.

Στόχος του έργου είναι να ενισχύσει την εικόνα του τμήματος της παραλίας που σήμερα είναι μη χρηστικό και παραμελημένο. Προβλέπεται να διαμορφωθεί μια αισθητικά άρτια κατασκευή με δυνατότητα αφαίρεσης και επαναφοράς του περιβάλλοντος στην αρχική του κατάσταση όποτε αυτό απαιτηθεί, η οποία θα εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή λειτουργικότητα και προσβασιμότητα σε πεζούς και ΑΜΕΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις