Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φώτης Λουριδάς: «Το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά δίνει επιλογή ψήφου στους ανοικτά σκεπτόμενους πολίτες»

Φώτης Λουριδάς: «Το “σπιράλ” του Πέτρου ...

Θέτει υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά "σπιράλ" θα είναι ο δικηγόρος Φώτης Λουριδάς.

«Αποφάσισα να συμμετέχω στον επικείμενο εκλογικό αγώνα γιατί πιστεύω σε μια ανεξάρτητη από κομματικές εξαρτήσεις τοπική αυτοδιοίκηση. Αγαπώ την πόλη μου και επιθυμώ οι αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της αλλά και την καθημερινότητά της να λαμβάνονται στην Πάτρα και όχι σε κάποια κομματικά γραφεία των Αθηνών. Από ανθρώπους με όραμα, επιστημοσύνη, ευρύτητα πνεύματος, εμπειρία καλών πρακτικών. Η επιλογή μου να συνδράμω στην παράταξη «σπιράλ» και να συμπαραταχθώ με τον Πέτρο Ψωμά έγινε γιατί, πέραν της άριστης γνώμης που έχω για την ικανότητα και το ήθος του επικεφαλής της, είδα ένα επιτελείο και μία υποστηρικτική ομάδα ικανών ανθρώπων με πάθος για αλλαγή, για εξωστρέφεια, για εκμοντερνισμό της λειτουργίας του Δήμου μας. Μια ομάδα από ανθρώπους νέους σε ηλικία, με όρεξη για δουλειά και ανιδιοτέλεια στην προσφορά, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις ή τις κατεστημένες πολιτικές φιλοδοξίες. Μια ομάδα που μέσα από το «σπιράλ» δίνει επιλογή ψήφου στους ανοικτά σκεπτόμενους πολίτες» δηλώνει με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

«Οραματίζομαι μια σύγχρονη πόλη, με καθαρό περιβάλλον, με λειτουργίες φιλικές στον πολίτη. Μία σύγχρονη πόλη, που εφαρμόζει τις καλές πρακτικές άλλων Δήμων με τα καλύτερα αποτελέσματα» τονίζει, προσθέτοντας: «Έναν Δήμο που αξιοποιεί το Παναχαϊκό όρος, επενδύει σε μία σύγχρονη μαρίνα για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη αναψυχής, εκμεταλλεύεται τουριστικά τη στρατηγική του θέση ως προς τους αρχαιολογικούς χώρους της Ολυμπίας και των Δελφών, αναπτύσσει μία παραδοσιακή γειτονιά της Πάτρας σε τουριστικό αξιοθέατο στα πρότυπα της Πλάκας και του Μοναστηρακίου της Αθήνας».

Και καταλήγει: «Είναι καιρός οι τοπικές κοινωνίες να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από απλές εκλογές: μία ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, κομματικά αλλά και θεσμικά, με αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τους ΟΤΑ, ώστε οι Δήμοι να είναι όχι μόνο γραφειοκρατικά ευέλικτοι, αλλά και οικονομικά ανεξάρτητοι, όπως στα ανεπτυγμένα κράτη του εξωτερικού. Και σε αυτή τη μάχη δηλώνω παρών προσφέροντας την εργασία και τον χρόνο μου».

Ο Φώτης Λουριδάς του Ευάγγελου, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία με έδρα την Πάτρα από το 1995. Ενεργός πολίτης από τις σπουδές του, ασχολήθηκε με τις συλλογικότητες και τις εθελοντικές ομάδες, τις οποίες συνδράμει έμπρακτα ή παρέχοντας δωρεάν νομική υποστήριξη. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, της ΑΜΚΕ «Πλήρωμα 94», του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ» (στο ΔΣ από 2004-2011) και του Αγήματος Ιστορικής Αναβίωσης «Παναγιώτης Καρατζάς», με τα οποία ασχολείται μέχρι σήμερα. Δεν υπήρξε ποτέ εγγεγραμμένο μέλος πολιτικού κόμματος. Στο διάστημα από 2010-2014 υπήρξε νομικός σύμβουλος της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα! - Γιάννης Δημαράς» και υποψήφιος στην εκλογική αναμέτρηση του 2014.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις