Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο το μεσημέρι στην Πάτρα

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο το...

Στο πλαίσιο της ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού

Διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού είναι το προσεχές Σάββατο 16 Μάρτη και στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί από την Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

Στις 16 Μάρτη, κινήματα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο διαδηλώνουμε, για να νικήσει η ελπίδα και η αλληλεγγύη, την απανθρωπιά των κυβερνήσεων που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και στρώνουν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.           Σε Ελλάδα, Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Δανία, Ολλανδία, Τουρκία, Κύπρο, ΗΠΑ, Καναδά, Ν. Κορέα και Αυστραλία, συντονιζόμαστε, τα συνδικάτα,      οι συλλογικότητες και οι ακτιβιστές του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος.

Ορθώνουμε το ανάστημα μας απέναντι στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης- φρούριο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους φράχτες, την FRONTEX και τις περιπολίες θανάτου στη Μεσόγειο και τον Έβρο. Λέμε ναι στα ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Απαιτούμε να καταργηθούν οι συμφωνίες ΕΕ – Τουρκίας – Λιβύης, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Διεκδικούμε άσυλο, σίτιση και στέγαση στις πόλεις για όλους τους πρόσφυγες, πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα προσφυγόπουλα, ίσα δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες!

Υψώνουμε τη φωνή μας για να βροντοφωνάξουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ φασισμός, σε όλη την Ευρώπη! Ο Τραμπ ενισχύει την ακροδεξιά. Ο πρώην σύμβουλός του, Στηβ Μπάνον, στήνει γραφείο στις Βρυξέλλες για να συντονίσει τη διεθνή δράση των φασιστών, ενόψει των ευρωεκλογών τον Μάη. Δεν θα περάσουν, θα μας βρουν μπροστά τους!

Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στη Βουλή και τα δημοτικά συμβούλια, αλλά μόνο στη φυλακή. Απαιτούμε επιτάχυνση της δίκης και καταδίκη για τη δολοφονική εγκληματική οργάνωση που έστησαν, παριστάνοντας το “νόμιμο κόμμα”. Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, να φοράνε μάσκες για να ξεγελάσουν το κόσμο, υποδυόμενοι άλλοτε  τον “αγανακτισμένο γονέα” και  άλλοτε τον “πατριώτη μακεδονομάχο”, για να χύνουν το ρατσιστικό και σοβινιστικό τους δηλητήριο κατά των προσφύγων και των γειτονικών λαών στα Βαλκάνια και τη Τουρκία. Καμιά ανοχή για τη συμμετοχή των νεοναζί σε επίσημες φιέστες στο πλευρό υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καμία προβολή των ναζιστών στην ΕΡΤ. Να μην αφήσουμε να περάσει το νομοσχέδιο που έχει σκοπό να μειώσει στο μισό τις ποινές για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης  και να ρίξει έτσι στα μαλακά τον Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους νεοναζί.

Στις 16 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους, διεκδικώντας ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό και φασισμό. Χωρίς πόλεμο, σεξισμό και κοινωνικούς αποκλεισμούς.                                         Έναν κόσμο  χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.                                                                                            Όλες και όλοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε!

Το Σάββατο 16 Μάρτη, διαδηλώνουμε όλες και όλοι μαζί, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, στην πλατεία Γεωργίου, στις 12 το μεσημέρι.

Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις