Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ερυθρός Σταυρός: Πάνω από 500 περιστατικά το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού - 168 περιπτώσεις μέθης

Ερυθρός Σταυρός: Πάνω από 500 περιστατικ...

Αναλυτικός απολογισμός

Πάνω από 500 περιστατικά αντιμετώπισε ο Ερυθρός Σταυρός στο τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού και τα 168 αφορούσαν μέθη. Αναλυτικά όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πάνω από 40 συλλήψεις στην Πάτρα το τριήμερο του Καρναβαλιού - Λίγα τα συμβάντα για την πυροσβεστική

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ανταπόκριση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην αντιμετώπιση των πεντακόσια δέκα εννέα (519) περιστατικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών του Πατρινού Καρναβαλιού 2019.

Πάτρα: Περίπου 130 μεθυσμένοι στα Νοσοκομεία το Σαββατοκύριακο- Η συμβολή της Μίνι Περιμετρικής

Αναλυτικότερα, τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν είχαν ως εξής:

Μέθη                                                                          168

Παθολογικά                                                                 56

Ορθοπεδικά                                                                 62

Οφθαλμολογικά                                                          35

Εκδορές                                                                       70

Θλαστικά Τραύματα                                                     51

Ρινορραγίες                                                                  7

Αναπνευστικά                                                              11

Εγκαύματα                                                                   58

Καρδιολογικά                                                                 1

Για μια ακόμη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών κατάφερε να διαχειριστεί την πλειοψηφία των περιστατικών είτε στον Υγειονομικό Σταθμό του Ε.Ε.Σ. στο άνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, είτε στα σημεία που συνέβησαν, με σκοπό την αποφόρτιση του Συστήματος Υγείας. Από τα πεντακόσια δέκα εννέα (519) ανωτέρω έκτακτα περιστατικά, τα δέκα έξι (16) κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία με τα ασθενοφόρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για την υγειονομική και διασωστική κάλυψη των δύο τελευταίων παρελάσεων και της τελετής λήξης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών  Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κινητοποίησε φέτος δύναμη 130 Εθελοντών ανά ημέρα, καλύπτοντας όλο το μήκος των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει για το σκοπό αυτό.

Στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, οργανώθηκε και λειτούργησε όπως κάθε χρόνο Υγειονομικός / Πρωτοβοηθητικός Σταθμός στελεχωμένος από Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες με ειδικότητες Ιατρών και Νοσηλευτών και άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών.

Για τις ανάγκες της κάλυψης ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διέθεσε επίσης, δύο ασθενοφόρα οχήματα, ένα όχημα μεταφοράς, μια διασωστική μοτοσυκλέτα και ένα διασωστικό όχημα με εξοπλισμό διάσωσης και τον απαραίτητο υγειονομικό, διασωστικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Επιπλέον, για την τελετή λήξης, διατέθηκε εκτός των άλλων και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος με το πλήρωμά του και ομάδα Ναυαγοσωστών Αυτοδυτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών.

Σημαντικό ρόλο  έπαιξε η απόφαση του κ. Γεώργιου Νιάρου Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να λειτουργήσει ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών επί 24ώρου βάσεως, στην Καρόλου 8, με αποτέλεσμα αρκετά περιστατικά να  κατευθυνθούν στο  Σταθμό για την αντιμετώπιση τους .

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά το Δήμο Πατρέων, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων, το Ε.Κ.Α.Β., την αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”, του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” και του “Καραμανδανείου” Νοσοκομείου παίδων για την άψογη συνεργασία!

Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” αξίζουν οι ακούραστοι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, που με άφθαστο επαγγελματισμό προσέφεραν τις υπηρεσίες τους!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις