Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με χορούς και τραγούδια σε Πλαζ και Νότιο Πάρκο έκαναν κούλουμα οι Πατρινοί – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με χορούς και τραγούδια σε Πλαζ κ...

Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων

Σαρακοστιανοί μεζέδες, μουσικές, τραγούδια, χοροί, χαρταετοί συνέθεσαν το σκηνικό του γιορτασμού της Καθαρής Δευτέρας για φέτος και κοσμοσυρροή ανθρώπων κάθε ηλικίας και φύλλου, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στην πλαζ της Αγυιάς και στο νότιο Πάρκο.

Πάτρα: Γεμίζουν από κόσμο Πλαζ και Νότιο Πάρκο για χαρταετό και Κούλουμα- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Οι εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα στων εκδηλώσεων στην πλαζ της Αγυιάς περιελάμβανε την παρουσίαση χορών από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, ενώ ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα «Της Γης Ανάσα».Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2015, με την παρότρυνση του μουσικού Γιάννη Μπαλαφούτη, με σκοπό την αναπαραγωγή των μελωδιών της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Το σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ (κλαρίνο, νέι, τραγούδι), ΛΥΣΑΝΔΡΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ (λαούτο, κιθάρα, ποντιακή λύρα, τραγούδι), ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΡΑΚΟ (παραδοσιακά κρουστά) και ΕΛΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (τραγούδι).

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στην Πλαζ.

Στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, τις εκδηλώσεις άνοιξαν  τμήματα του Χορευτικού, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και ακολούθησε συναυλία με την ορχήστρα «Απηλιώτικη Πνοή». Ένα μουσικό σχήμα, που απαρτίζεται από τέσσερις μουσικούς, τους οποίους άγγιξε η δημιουργική πνοή του απηλιώτη ανέμου, γνωστού και ως λεβάντε.

Από τα τραγούδια της θάλασσας ,που με φυσικότητα παίζει το βιολί και το σαντούρι ως την προσέγγιση πελοποννησιακών, μακεδονικών, θρακιώτικων και ηπειρώτικων ιδιωμάτων με τα ίδια όργανα.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης σε σύντομους χαιρετισμούς του  ευχήθηκε αρχικά σε όλους Χρόνια Πολλά , επισημαίνοντας, πως « τελείωσε η καρναβαλική περίοδος και το καρναβάλι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Ένα καρναβάλι που πήγε στις γειτονίες  τις οποίες ο Δήμος αγκάλιασε για μία ακόμα φορά». Σε άλλο σημείο ο Δήμαρχος της Πάτρας ανέφερε ότι « φέτος γιορτάζουμε την καθαρή Δευτέρα σε δύο χώρους. Του χρόνου θα  χουμε και τρίτο χώρο στο Ρηγανόκαμπο. Θα φροντίσουμε να υπάρχουν σημεία, όπου ο λαός μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα βρίσκεται, θα συζητά, θα ενεργεί, όχι μέσα στα σπίτια, όχι από τους καναπέδες, αλλά στο δρόμο με αγώνες, για να ανατρέψουμε αυτά που μας καταπιέζουν, για δουλειά για όλους με δικαιώματα.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας ευχήθηκε καλή συνέχεια, στέλνοντας το μήνυμα για «ψηλά το ανάστημα» και τονίζοντας πως «οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν θ’ αλλάξουν τα πράγματα».

Ο κ. Πελετίδης αναφέρθηκε σε όλους όσους εργάστηκαν για τις εκδηλώσεις και της καθαρής Δευτέρας καθώς και στους συντελεστές συγχαίροντας και το Χορευτικό Τμήμα  του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

 

Δείτε φωτογραφίες του Σπύρου Τρικαλινού από τις εκδηλώσεις στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις