Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Με Locomondo η φαντασμαγορική τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019- ΔΕΙΤΕ LIVE

Με Locomondo η φαντασμαγορική τελετή λήξ...

Το Πατρινό Καρναβάλι περνά στην ιστορία

Το Πατρινό Καρναβάλι 2019 περνάει στην ιστορία με την τελετή λήξης στο Μόλο της Αγίου Νικολάου. Η μοναδική όμως αυτή νύχτα στην Πάτρα, την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού είναι ακόμη μπροστά και συνεχίζεται με αμείωτη καρναβαλική διάθεση και ανεξάντλητο κέφι στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.

Η τελετή λήξης ξεκινά στις 21.00 μέσω γενικής συσκότισης και με τον προβολέα να πέφτει στον Καραγκιόζη, που με τη συνοδεία του και με μια τροχήλατη παράγκα ανεβαίνει στη σκηνή. Ο Χατζατζάρης καλωσορίζει τα πλήθη-Πατρινούς και επισκέπτες- και μετά από τους σχετικούς διαλόγους της παρέας (Καραγκιόζης-Χατζατζάρης-Μπαρμπα Γιώργος-Μεγαλέξαντρος), ανεβαίνουν τα Κινέζικα λιοντάρια από τον διάσημο κινέζικο θίασο Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, που μας προσφέρουν ένα εκλεκτό δείγμα της σπουδαίας τους δουλειάς υπό τους ήχους κινέζικης μουσικής. Το δρώμενο της τελετής φέρνει αντικριστά τους πολιτισμούς μας μέσα από τις εκφράσεις των παραδοσιακών μορφών τέχνης, του θεάτρου σκιών και της κινέζικης θεατρικής προσέγγισης. Οι δυο πολιτισμοί ανταμώνουν και γίνονται ένα, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στη συνέχεια η παρουσιάστρια της τελετής λήξης Νατάσα Τραγουστή καλεί στη σκηνή τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο, ο οποίος συνοδεύεται από μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης, μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού. Μετά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης καλεί τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κηρύττει  τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2020 (του χρόνου η τελευταία Κυριακή της κορύφωσης θα είναι την 1η Μαρτίου 2020) και ευθύς δίνει το σύνθημα για την καύση του Καρνάβαλου, ο οποίος μέσα από τις στάχτες του και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής  θα μεταδώσει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας.

Αμέσως ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων πλημμυρίζει τον πατραϊκό ουρανό φωτίζοντας με λάμψη την καρναβαλική νύχτα υπό τους καταιγιστικούς ήχους της μουσικής. O Καρνάβαλος παραδίδεται στις φλόγες, ο ουρανός της πόλης φωτίζεται από χιλιάδες πυροτεχνήματα σε μια μοναδική στιγμή σε ρυθμό, δύναμη, ένταση και γενική ευφορία.

Η συνέχεια επιφυλάσσει ένα ξέφρενο πάρτι-δίωρη συναυλία με προσκεκλημένο το δημοφιλές συγκρότημα των Locomondo, το οποίο θα ξεσηκώσει τις χιλιάδες των θεατών με τις πολλές μεγάλες επιτυχίες του.

Οι Locomondo είναι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Το όνομα μεταφρασμένο θα πει "τρελός κόσμος" (loco = τρελός στα ισπανικά, mondo = κόσμος στα ιταλικά). Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ιδρύθηκαν από τον Μάρκο Κούμαρη και το Γιάννη Βαρνάβα το 2003 στην Αθήνα. Αργότερα προσχώρησαν οι: Σπύρος Μπεσδέκης (μπάσο), Σταμάτης Γούλας (πλήκτρα), Θανάσης Ταμπάκης (ηχοληψία), Στρατής Σούντρης (drums), Μιχάλης Μουρντζής (κρουστά). Από το 2003 ως το 2005 drummer του συγκροτήματος ήταν ο Στέφανος Ψαραδάκης. Σήμερα αποτελούνται από αυτόν τον πυρήνα 7 μελών με επικεφαλής τον κύριο συνθέτη και στιχουργό Μάρκο Κούμαρη και πλαισιώνονται κατά καιρούς από διάφορους guest μουσικούς.

Στο δρώμενο της τελετής λήξης παίρνουν μέρος:

-Χρήστος Πατρινός (Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Δυτικής Ελλάδας) με την ευγενική συμμετοχή των Δημήτρη Γεωργόπουλου, Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου, Φάνη Αναστασόπουλου, Χαράς Κοντου, Σοφίας Χαραλαμποπούλου, Βασίλη Ρούσου, Λεωνίδα Ευφραιμίδη και Γρηγόρη Γιαννόπουλου.

-Ο διάσημος κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019