Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πατρινό Καρναβάλι 2019: Κόσμος στις σκάλες Αγ. Νικολάου, στην Γεροκωστοπούλου, παντού...

Πατρινό Καρναβάλι 2019: Κόσμος στις σκάλ...

Μάχη δίνουν τα συνεργεία καθαριότητας - Μέχρι και αντικατάσταση κάδων σκουπιδιών είδαμε

Πατρινό Καρναβάλι 2019 και η πόλη έχει δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες αποδεικνύοντας τη δύναμη, το γόητρο και τη φήμη της ξέφρενης διασκέδασης που καλά κρατεί χρόνια τώρα το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού την Πάτρα.

Το φετινό Καρναβάλι ήταν από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια καθώς κόντεψε να φτάσει από τις 17 Ιανουαρίου που πρωτοβγήκε ο τελάλης, τους δύο μήνες. Τελευταίο Σάββατο της αποκριάς 9 Μαρτίου 2019 και καταγράψαμε κάποιες εικόνες. Υπαίθριες ψησταριές που θύμισαν Τσικνοπέμπτη σε διάφορα σημεία, από την πλ. Γεωργίου και την Κανάρη έως την Παντάνασσα και αλλού.

Αντικρίσαμε τις σκάλες Γιογκαράκη στην Γεροκωστοπούλου γεμάτες από καρναβαλιστές και μεταμφιεσμένους. Το ίδιο και στις σκάλες της Αγ. Νικολάου όπου περισσότερο είδαμε νέα παιδιά – επισκέπτες του καρναβαλιού. Πραγματικά από τα ωραιότερα στιγμιότυπα να βλέπεις τις σκάλες Αγ. Νικολάου που οδηγούν στο Κάστρο και την άνω πόλη και απ’ όπου μπορείς να ατενίσεις και να έχεις θέα σε όλη την πόλη, να είναι έτσι όμορφα γεμάτες από κόσμο.

Γεμάτη από κόσμο και δη από μέλη καρναβαλικού γκρουπ και η πλατειούλα Αγίου Γεωργίου.

Την ίδια ώρα αγώνα δρόμου κάνουν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Πατρέων και οι εργαζόμενοι. Είδαμε Σάββατο μεσημέρι εργαζόμενους με σκούπες να μαζεύουν ότι μπορούσαν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Είδαμε να γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων το Σάββατο το μεσημέρι και σε άλλο σημείο φορτηγό αυτοκίνητο του Δήμου να αντικαθιστά κάδους σκουπιδιών με άλλους.

Και το καρναβάλι συνεχίζεται με την νυχτερινή ποδαράτη και την Κυριακή το μεσημέρι με την μεγάλη, κεντρική παρέλαση των αρμάτων και των γκρουπ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019