Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Τα έξοδα του Καρναβαλιού! Πόσα θα χρειαστεί να χαλάσεις για "να μάθεις τι θα πει Πατρινός"

Τα έξοδα του Καρναβαλιού! Πόσα θα χρειασ...

Για τα βασικά...

Το Πατρινό Καρναβάλι κορυφώνεται και όλη η Πάτρα χορεύει στους τρελούς ρυθμούς του. Μεταμφιεσμένοι πλημμυρίζουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας το κέφι που αρμόζει στη βασίλισσα του Καρναβαλιού!

Αυτά είναι τα πάρτι της τελευταίας εβδομάδας του Καρναβαλιού

Πόσο μπορεί να κοστίσει όμως σε κάποιον το Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού στην Πάτρα; Η στολή, το ποτό, το φαγητό αλλά και η διασκέδαση μετά τις παρελάσεις είναι τα έξοδα που λίγο πολύ θα προκύψουν!

Τα έξοδα του Καρναβαλιού

 

Η στολή

Για όσους αποφασίσουν να βγουν στο Καρναβάλι με κάποιο γκρουπ έχουν ως πρώτο βασικό έξοδο την στολή. Το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Πάτρας οι περισσότερες καφετέριες είχαν μετατραπεί σε στέκια που «δειγμάτιζαν» καρναβαλικές στολές. Το χαμηλότερο κόστος μίας στολής σε καρναβαλικό γκρουπ είναι τα 25 ευρώ. Αρκετές πωλούνται στα 35 ευρώ ενώ υπάρχουν και αυτές που το κόστος τους φτάνει στα 40 ευρώ, ενώ για κάποια από τα παραδοσιακά πληρώματα με τις πιο προσεγμένες στολές και αξεσουάρ το κόστος αυξάνεται.

Όσοι δεν επιλέξουν να βγουν με κάποιο γκρουπ μπορούν να προμηθευτούν στολές από πολυκαταστήματα που κατά μέσο όρο κοστίζουν 10 με 20 ευρώ.

Η μαυροδάφνη

Η μαυροδάφνη είναι συνδεδεμένη με τις παρελάσεις του Πατρινού καρναβαλιού αφού … ζεσταίνει και «γλυκαίνει». Το κόστος της είναι 2,5 – 3 ευρώ (μιλάμε για τις μαυροδάφνες του super market) ενώ όσοι τις προμηθευτούν τελευταία στιγμή από περίπτερα ή από το δρόμο θα τους κοστίσει 3- 3,5 ευρώ το μπουκαλάκι

Τα σουβλάκια

«Νηστικό αρκούδι δε χορεύει» όπως είναι γνωστό και γι΄αυτό το Σαββατοκύριακο του Καρβναβαλιού στα σουβλατζίδικα σχηματίζονται τεράστιες ουρές! Σουβλάκια βέβαια δε μπορεί να βρει κανείς μόνο στις ψησταριές του κέντρου αλλά και στο δρόμο! Κοστίζει 1,50 ευρώ το ένα!

Τα πάρτι

Όπως είναι γνωστό, μετά το τέλος των παρελάσεων ξεκινάει… το πάρτι! Πέρα από το γεγονός ότι όλα τα μαγαζιά του κέντρου είναι ανοιχτά και λειτουργούν χωρίς να κάνουν κρατήσεις, (κάποια στους πεζόδρομους με είσοδο για το τελευταίο διήμερο) υπάρχουν και τα πάρτι για τα οποία πρέπει να έχεις προμηθευτεί πρόσκληση, οι οποίες παρά το γεγονός ότι κοστίζουν αρκετά… γίνονται ανάρπαστες!

Αν κάποιος επιλέξει, το Σάββατο, να ακούσει Πασχάλη και Σοφία Αρβανίτη στο 4ο και τελευταίο Μπουρμπούλι στο Royal θα χρειαστεί 10 ευρώ για την είσοδο, η οποία όμως είναι ελεύθερη για τις κυρίες. Αν κάποιος επιλέξει να πάει στο πάρτι με τον Toni Sfino, την Κυριακή, στο Royal, θα χρειαστεί 40 ευρώ για να εξασαφαλίσει μία πρόσκληση. Αν προτιμήσετε το πάρτι των πληρωμάτων στο "Apotheosis" με τον Δάκη,θα χρειαστείτε 45 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019