Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Έκκληση να μην βγάλουν οι μαγαζάτορες ηχεία στη Ρήγα Φεραίου - Κίνδυνος για ανεξέλγκτες καταστάσεις

Έκκληση να μην βγάλουν οι μαγαζάτορες ηχ...

Επιπλέον οι τζίροι για τα καταστήματα δεν ενισχύονται

Λίγο πριν από την κορύφωση της Αποκριάς, με τους επισκέπτες να έχουν αρχίσει να συρρέουν για να βιώσουν τη μοναδική και αξέχαστη εμπειρία του Πατρινού Καρναβαλιού, οι ετοιμασίες στην πόλη βρίσκονται στο ζενίθ.

Ωστόσο, η μεγάλη γιορτή της Πάτρας έχει και ζητήματα που προκαλούν προβληματισμό. Ένα από αυτό, που έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια με την πεζοδρόμηση της Αγίου Νικολάου και κυρίως της Ρήγα Φεραίου, είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται στους πεζόδρομους και συγκεκριμένα σε κάποιες διασταυρώσεις όως αυτή της Ρήγα Φεραίου με την Ερμού. Τα δύο τελευταία βράδια της Αποκριάς στα συγκεκριμένα σημεία ο συνωστισμός είναι τόσο μεγάλος, που πραγματικά δημιουργούνται ασφυκτικές καταστάσεις εγείροντας κινδύνους, ακόμη και καταπάτησης ανθρώπων.

Καρναβάλι, ηχεία έξω και παρολίγον ανεξέλεγκτες καταστάσεις- Επικίνδυνο και ανώφελο φαινόμενο

Αυτή η ασφυκτική κατάσταση συνδέεται με το γεγονός ότι ορισμένα καταστήματα βγάζουν έξω στον πεζόδρομο ηχεία με καρναβαλική μοσουική με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται υπερβολικά πολύς κόσμος σε συγκεκριμένα σημεία.  Πρόκειται κατά κύριο λόγο για φοιτητές και νέους που έρχονται από την Αθήνα, με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, για μια – δυο ημέρες, προτιμώντας να περάσουν τη νύχτα τους διασκεδάζοντας στα υπαίθρια πάρτι του κέντρου.

Μάλιστα οι πιτσιρικάδες, διασκεδάζουν με μια μπύρα ή μια μαυροδάφνη στο χέρι, την οποία συνήθως δεν την έχουν προμηθευτεί από τα μαγαζιά του πεζόδρομου.

Αποτέλεσμα, μετά από κάθε καρναβάλι όπου οι επιχειρηματίες «κάνουν ταμείο» να βλέπουν τους τζίρους τους πεσμένους, αφού ο κόσμος προτιμά τη δωρεάν διασκέδαση, από το να μπει σε ένα μαγαζί. Ο Δήμος της Πάτρας θα πρέπει να λάβει τα μέτρα του, ενώ ήδη ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, ζήτησε από τα μέλη του αυτό το καρναβάλι, να μην βγάλουν ηχεία έξω από τα μαγαζιά τους, στην κατεύθυνση της καλύτερης, ασφαλέστερης και ακόμα πιο αποδοτικής οικονομικά λειτουργίας των επιχειρήσεων την καρναβαλική περίοδο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έχει πει στο thebest.gr o αντιπρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς, σύμφωνα με τον οποίο, τα ηχεία έξω από τα καταστήματα και τα υπαίθρια πάρτι που στήνονται έξω από αυτά και ειδικότερα σε πεζοδρόμους, δεν ενισχύουν τους τζίρους των καταστημάτων και επίσης προκαλούν επικίνδυνα φαινόμενα συνωστισμού.

Ο συνωστισμός του κόσμου στους πεζόδρομους, είναι ασφαλώς και το σημαντικότερο πρόβλημα. Όσοι έχουν βρεθεί στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, το τριήμερο κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού τις μεταμεσονύκτιες ώρες, μπορούν να περιγράψουν καταστάσεις, με τον έναν πάνω στον άλλο, με σπρωξίδι και γενικότερα ένα αποπνικτικό περιβάλλον, χωρίς έξοδο διαφυγής.

Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν συμβεί χειρότερα, αποτελεί στην κυριολεξία θαύμα, εάν αναλογιστεί κανείς, ότι χιλιάδες κόσμου συνωστίζεται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Ας ελπίσουμε πως σε αυτό το καρναβάλι, οι καταστηματάρχες έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και θα λάβουν τα μέτρα τους. Καλό θα ήταν και ο Δήμος να λάβει τα μέτρα του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019