Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Οι Κινέζοι έχουν αναστατώσει ευχάριστα την Πάτρα - Πήγαν Δημαρχείο, Πινακοθήκη και Αχάια Κλάους - ΦΩΤΟ

Οι Κινέζοι έχουν αναστατώσει ευχάριστα τ...

Το δρώμενο του Κινέζικου δράκου απόψε στην Αγυιά & την Παρασκευή στα Ζαρουχλέϊκα

Eξαιρετικές ήταν οι πρώτες εντυπώσεις από τον εκλεκτό Κινέζικο θίασο Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township που αφίχθη στην καρναβαλική Πάτρα και ήδη το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2019 μέλη – ακροβάτες του Κινέζικου Δράκου με τα υπέροχα, ζωηρόχρωμα κοστούμια τους περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας όπως στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και δια της Παντανάσσης κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο όπου και έγινε η εθιμοτυπική συνάντηση και παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου.

Τους Κινέζους που δεν σταμάτησαν να χαμογελούν και να δείχνουν τον ενθοσιασμό τους που ήρθαν στην Πάτρα, υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και οι Πρόεδροι, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας Νίκος Χρυσοβιτσάνος και ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Ο Κινέζικος Δράκος – σήμα κατατεθέν της Κινέζικης κουλτούρας & παράδοσης, βγήκε για π1η φορά από τα σύνορα της Κίνας και ήρθε στην Ευρώπη. Ο Δήμαρχος Πατρέων, χαρακτήρισε το γεγονός «πολύ τιμητικό για την Πάτρα και το λαό της».

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι οι Cao Yansheng και Jin Rishun.

Ο Cao Yansheng ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία τονίζοντας πως «είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να συμμετέχουμε στο Καρναβάλι. Τα λιοντάρια και οι δράκοι είναι μεγάλη παράδοση στην Κίνα και αναμένουμε με ενδιαφέρον, να δούμε και τα εθιμοτυπικά γεγονότα της Πάτρας».

Ο Δήμαρχος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Χρυσοβιτσάνος έβαψαν κατόπιν με κόκκινο χρώμα τα μάτια του Δράκου. Πρόκειται όπως εξήγησαν οι Κινέζοι για μια συμβολική κίνηση που αφορά στην ειρήνη μιας και σύμφωνα με τη μυθολογία, τα μάτια του δράκου ανοίγουν μόνο όταν πέφτει πάνω τους το κόκκινο, συμβολίζοντας τον πολιτισμό.

Πάντως όσοι από τους πολίτες πρωτοσυνάντησαν μπροστά τους τον Κινέζικο δράκο τους άρεσε πολύ και τον απαθανάτισαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η κυρία Γεροπαναγιώτη αποκάλυψε με τη σειρά της πως θα λάβει χώρα ένα δρώμενο στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού την Κυριακή 10/3 το βράδυ στο μόλο της Αγ. Νικολάου όπου θα συναντηθούν οι δύο πολιτισμοί, της Κίνας με τον Δράκο  και της Πάτρας με τον Καραγκιόζη.

Δόθηκαν και αναμνηστικά δώρα, με κυρίαρχο, αυτό που πρόσφεραν στον Δήμαρχο, έναν ιερό πάπυρο, που απεικονίζει τον Ναό του Παραδείσου που συμβολίζει το Πεκίνο.

Η Κινεζική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε την Τετάρτη 6/3 στην Αγορά Αργύρη και στην έκθεση με τις καρναβαλικές στολές ενώ την Πέμπτη οι Κινέζοι είχαν την ευκαιρία να μεταβούν και στη Δημοτική Πινακοθήκη στην αναδρομική έκθεση με δημιουργίες του Πατρινού γλύπτη Διονύση Γερολυμάτου όπου τους ξενάγησε η υπεύθυνη της Πινακοθήκης Γιάννα Παναγοπούλου.

Στη συνέχεια και με τον υπέροχο ηλιόλουστο καιρό οι Κινέζοι επισκέφθηκαν την ιστορική οινοποιία της Αχαΐα Κλάους όπου περιηγήθηκαν από τον κ. Νίκο Καραπάνο στα κελάρια, δοκίμασαν την παραδοσιακή, μεθυστική μαυροδάφνη, είδαν από κοντά την διαδικασία της εμφιάλωσης, τους δόθηκαν δώρο κρασιά ενώ υπέγραψαν και στο βιβλίο των επισκεπτών.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

Ο πολυμελής Κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, θα παρουσιάσει στην Πάτρα το δρώμενο του Δράκου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή αύρα και ένα σπάνιο θέαμα, ένα δρώμενο - παράσταση δρόμου με καλλιτέχνες, που παρουσιάζουν τον δράκο - ένα ιερό σύμβολο της κινέζικης κουλτούρας.

Απόψε Πέμπτη 7 Μάρτη θα είναι στην Αγυιά μετά τις 18.30. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έσω – Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας. Παρέλαση επί της Νοταρά, τερματισμός Πλατεία Ντε Μιράντα-Παναχαϊκή, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

-Την Παρασκευή 8 Μάρτη στα Ζαρουχλέϊκα στις 18.30. Σε συνεργασία με το Νότιο Διαμέρισμα. Παρέλαση επί  των οδών Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, Άνοδος Ανθείας, Ευβοίας, Κεντρική πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, οδός Φιλίππου- Ολυμπιάδος, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

-Σάββατο 9 Μάρτη, ξενάγηση στο Κάστρο στις 10 π.μ., συνάντηση στο Δημαρχείο στη 1:30 μ.μ. μαζί με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, και συμμετοχή στην βραδινή παρέλαση του Καρναβαλιού, στις 5.30 μ.μ.

-Κυριακή 10 Μάρτη η Κινέζικη αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις 2 μ.μ. στην μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού και στις 8.30 μ.μ. στην τελετή καύσης του βασιλιά Καρνάβαλου.

Οι φωτ. είναι Καραβαγγέλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019