Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Καρναβάλι των Μικρών: "Άφαντη" η Πάτρα από τα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης

Καρναβάλι των Μικρών: "Άφαντη"...

Η ΕΡΤ επέλεξε να έχει ζωντανή σύνδεση με το...καρναβάλι στον Κεραμεικό

Κάθε χρόνο όσο πλησιάζουμε στην κορύφωση του Πατρινού καρναβαλιού το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς που η Αχαική πρωτεύουσα κρατά δικαιολογημένα πανελληνίως τα σκήπτρα από πλευράς παράδοσης, διαχρονικότητας, κεφιού και αριθμητικής συμμετοχής, πάντα αναρωτιόμαστε τι γίνεται και η προβολή του ιστορικότερου και σημαντικότερου καρναβαλιού της χώρας που πολλοί έχουν προσπαθήσει να κοπιάρουν και να ακολουθήσουν, δεν είναι η ανάλογη.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 το βράδυ με φρέσκιες τις πολύ καλές εντυπώσεις της παρέλασης του Καρναβαλιού των Μικρών που πραγματικά έδωσαν έναν άλλο τόνο κεφιού στην πόλη και επί μιάμιση σχεδόν ώρα πάνω από 12.000 μικροί καρναβαλιστές με τους συνοδούς τους, μέσα από 115 ομάδες που έλαβαν μέρος, σκόρπισαν χρώμα, φαντασία και ελπίδα, δεν είδαμε ως θέμα να παίζει στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Ξεκινώντας από την ΕΡΤ που την προσεχή Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου 2019 θα μεταδώσει επί ένα δίωρο live την μεγάλη παρέλαση με τα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων και φυσικά τα δεκάδες γκρουπ με τις ευφάνταστες αμφιέσεις, είδαμε ότι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 21.00 με την Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, δεν είχε ρεπορτάζ από την Πάτρα και την παρέλαση των λιλιπούτειων καρναβαλιστών όπως χαριτωμένα μας αρέσει να τους λέμε.

Αντί της Πάτρας είδαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ζωντανή σύνδεση και πλάνα από τον Κεραμεικό με την υποσημείωση «το αυθεντικό καρναβάλι της Αθήνας, από τους δρόμους του Μεταξουργείου στην πλατεία Αυδή». Αμέσως μετά είδαμε ρεπορτάζ από το καρναβάλι στο Σίδνει της μακρινής Ασυτραλίας, ένα καρναβάλι που συνδύαζε τα πνευστά μουσικά όργανα των ιθαγενών Αβορίγινων με την ποπ σταρ Κάιλι Μινόγκ ντυμένη στα χρυσά και μαζί την παρέλαση του «ουράνιου τόξου» και το καρναβαλικό ρεπορτάζ της ημέρας έκλεινε παραδοσιακά με Ρίο Ντε Τζανέιρο και τις χορεύτριες να χορεύουν σάμπα ωστόσο υπό καταρρακτώδη βροχή.

Την ίδια ώρα στο κανάλι του Αlpha, υπήρχε ρεπορτάζ για το καρναβάλι του Ρεθύμνου και μαζί για την Ξάνθη όπου οι έως τώρα κρατήσεις σε κλίνες φτάνουν το 70% ενώ από Πάτρα υπήρχε μία δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρη Διαμαντόπουλου.

Στο κανάλι του Σκάι έπαιξε πριν δύο μέρες ρεπορτάζ του ανταποκριτή Χρήστου Στρατουλάκου για την εποχιακή εργασία που βρίσκουν λόγω της αυξημένης κίνησης στην Πάτρα εξαιτίας του καρναβαλιού πολλοί νέοι κυρίως σε καφετέριες και μαγαζιά με αποκριάτικα είδη.

Η αίσθηση λοιπόν είναι ότι η προβολή δεν είναι η ανάλογη για να μην πούμε την λέξη ανύπαρκτη. Βέβαια μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να βγουν ρεπορτάζ για την σημαντική δουλειά που γίνεται στο καρναβαλικό εργαστήρι με την προετοιμασία των αρμάτων (ήδη το Αθηναικό Πρακτορείο ειδήσεων έκανε ένα άρτιο και αρκετών λεπτών βίντεο – ρεπορτάζ) ενώ και το τελευταίο τριήμερο πάντα η Πάτρα κεντρίζει το ενδιαφέρον και φωτογραφίες και ρεπορτάζ παίζουν στον Αθηναικό Τύπο και κανάλια.

Ωστόσο ίσως θα έπρεπε η Δημοτική αρχή να ξανάβλεπε το κομμάτι προβολή πιο επισταμένα καλώντας και κάνοντας τα έξοδα σε εκπροσώπους Μέσων ενημέρωσης και όσο κι αν μία τέτοια κίνηση μπορεί να κοστίζει, ωστόσο το αποτέλεσμα και το κέρδος θα είναι μεγάλο για την πόλη και τον θεσμό. Δεν αρκούν τα καλά λόγια και οι φοιτητές που σπουδάζουν εδώ και μεταφέρουν στις περιοχές τους τη μοναδικότητα του Καρναβαλιού της Πάτρας καθώς πλέον…καραδοκούν ένα σωρό άλλα καρναβάλια.

Τέλος στην ιστοσελίδα της ερτ, στους περιφερειακούς σταθμούς υπήρχε αναρτημένο αναλυτικό άρθρο της εδώ ανταποκρίτριας της κρατικής τηλεόρασης Δήμητρας Αναργύρου, η οποία ανέφερε πως το Καρναβάλι των Μικρών είναι μια από τις πιο ζωντανές και ελπιδοφόρες ενότητες του Πατρινού Καρναβαλιού και το φυτώριο των αυριανών καρναβαλιστών ενώ έκανε μνεία στη συμμετοχή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ και του «Χαμόγελου του Παιδιού» καθώς και στις 12 ομάδες εκτός Πατρών που πήραν μέρος στην παρέλαση που ήταν από τα Ιωάννινα, τον Πύργο, τη Ναύπακτο, το Ριόλο, την Κάτω Αχαΐα, τον Αλισσό & το Μαζαράκι.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019