Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησε η παρέλαση των λιλιπούτειων Καρναβαλιστών- Με προορισμό την πλ. Γεωργίου! ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε η παρέλαση των λιλιπούτειων Καρ...

12.000 Καρναβαλιστές στο κέντρο της Πάτρας

γεκίνησε η παρέλαση των λιλιπούτειων Καρναβαλιστώντων της Πάτρας. Αφετηρία ήταν και φέτος  η πλατεία Ομονοίας ενώ το ραντεβού είχε δοθεί στις 11 το πρωί.

12.000 μικροί Καρναβαλιστές με συνοδούς στο Καρναβάλι των Μικρών

 

Μέτρα Τροχαίας στην πόλη της Πάτρας για το Καρναβάλι των Μικρών 2019

Στην αφετηρία της Παρέλασης θα βρέθηκαν πάνω από 12.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 115 ομάδες συμμετοχής, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής! Με το έναυσμα της εκκίνησης πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα.

Καρναβάλι των Μικρών! Οι πρώτες φωτογραφίες πριν την εκκίνηση! Στην πλ. Ομονοίας το ραντεβού!

Με σύμμαχο τον καλό καιρό

Ο καιρός είναι σύμμαχος των μικρών καρναβαλιστών αφού τους επεφύλασσε ηλιοφάνεια, με διαστήματα νεφώσεων, και θερμοκρασία γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου!

Η διαδρομή της Παρέλασης

Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Τρία νέα άρματα στο Καρναβάλι των Μικρών

Θα συμμετάσχουν η Δημοτική Μουσική, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, στα οποία υπάρχουν τρία νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

Στο τέλος της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή» θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Τα άρματα

Στην παρέλαση θα δούμε και άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, στα οποία υπάρχουν τρία νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

Πρόκειται για τον «Καρναβαλάκο», που η μορφή του αποτυπώνει τον τζίτζικα, τη μασκότ του Πατρινού Καρναβαλιού πάνω σε ένα άλογο, το «Κουτάβι» (και οι δυο δημιουργίες του Νεκτάριου Σαρηγιάννη και η «Τοσοδούλα», που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι, δημιουργία του Παντελή Χατζόπουλου, ενώ θα παρελάσουν και τα παλαιότερα «Ζουζούνι», «Κάστρο» και «Ποσειδώνας».

Στο τέλος... σοκολατοπόλεμος

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες συμμετοχής σκορπίζοντας χρώματα, φαντασία, χιούμορ, αθωότητα και αστείρευτο κέφι και χαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν 12 ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από Ιωάννινα, Πύργο, Ναύπακτο, Δύμη, Ριόλο, Κάτω Αχαϊα, Αλισσό, Μαζαράκι, ενώ το Χαμόγελο του Παιδιού θα συμμετάσχει και με τμήματα εκτός Πατρών. Συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το Καρναβάλι των Μικρών έχει καταξιωθεί ως μια από τις πιο ζωντανές και ελπιδοφόρες ενότητες του Καρναβαλιού και συνδέεται άμεσα και καθοριστικά με το μέλλον του καρναβαλιού, αφού μέσα από τις τάξεις του διαμορφώνεται στα παιδιά, με ευαισθησία και συγκροτημένα βήματα, η συνείδηση του σωστού αυριανού καρναβαλιστή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις