Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σλοβενία: Το ξανασκέφτεται ο βουλευτής που παραιτήθηκε επειδή έκλεψε ένα σάντουιτς

Σλοβενία: Το ξανασκέφτεται ο βουλευτής π...

Δύο εβδομάδες μετά την παραίτησή του για την κλοπή ο σάλος δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα

Ο θόρυβος από την υπόθεση κλοπής ενός σάντουιτς από βουλευτή του σλοβενικού Κοινοβουλίου δεν έχει ακόμη κοπάσει στη χώρα και λάδι στη "φωτιά" έριξε ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας. Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (List of Marjan Šarec- LMS) Ντάρι Κράισιτς, που - στα μέσα Φεβρουαρίου είχε παραιτηθεί όταν δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό - δήλωσε ότι σκέφτεται να αποσύρει την παραίτησή του.

Την ερχόμενη Δευτέρα, το σλοβενικό Κοινοβούλιο θα συζητήσει το θέμα και θα εξετάσει την παραίτηση που υπέβαλε ο βουλευτής, ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων "STA" και στην εφημερίδα "Dnevnik" ότι η υπόθεση δεν έχει λάβει τέλος.

Η οριστική απόφασή του θα γίνει γνωστή μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και σίγουρα πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο ίδιος ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι η απόφαση του να παραιτηθεί ήταν "πολύ βιαστική".

Ο κ. Κράισιτς, τόνισε, ότι δικηγόροι στους οποίους απευθύνθηκε τον διαβεβαίωσαν ότι η πράξη του την οποία ο ίδιος είχε αποκαλέσει "κοινωνικό πείραμα" δεν συνιστά κλοπή. Όταν κάποιος διαπράττει κλοπή συντρέχουν και ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το να έχει κέρδος απ' αυτή την πράξη, να την κρατήσει μυστική και, βέβαια, να μην πληρώσει για το αντικείμενο που έκλεψε, είπε ο κ. Κράισιτς.

Αντίθετα, σημείωσε, ο ίδιος πήρε ένα σάντουιτς από ένα κατάστημα στη Λιουμπλιάνα, οι υπάλληλοι του οποίου δεν του έδιναν σημασία για αρκετή ώρα, και στη συνέχεια το πλήρωσε.

Ο κ. Κράισιτς, είπε, ότι περίμενε αρκετή ώρα να τον προσέξουν οι υπάλληλοι του καταστήματος, οι οποίοι - πρόσθεσε - του "φερόντουσαν σαν να μην υπάρχει" και γι' αυτό τον λόγο αποφάσισε να τσεκάρει την ασφάλεια του σουπερμάρκετ φεύγοντας με το σάντουιτς. Στη συνέχεια, όμως, επέστρεψε και το πλήρωσε.

Ο 54χρονος βουλευτής του LMS μετάνιωσε για την πράξη του και υπενθύμισε ότι ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους και τη διεύθυνση του καταστήματος για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Το θέμα έγινε γνωστό και βγήκε εκτός...συνόρων όταν ο βουλευτής διηγήθηκε το "κοινωνικό πείραμα" που έκανε σε συναδέλφους του στην κοινοβουλευτική επιτροπή γεωργίας. Αργότερα, μετά το θόρυβο που ξέσπασε, ο βουλευτής παραιτήθηκε.

Υπενθυμίζεται, ότι, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του LMS, Μπράνε Γκολούμποβιτς, είχε καταδικάσει την πράξη του βουλευτή χαρακτηρίζοντας την ως "απαράδεκτη" και είχε επισημάνει πως ο κ. Κράισιτς παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία, σε πλήρη συμμόρφωση "με τα υψηλά ηθικά πρότυπα του LMS".

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις