Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΠΡΟΜΗΝΥΟΝΤΑΙ «ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ» ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΙΑΡΧΟΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΣΟΠΡΑΝΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΠΡΟΜΗΝΥΟΝΤΑΙ «ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μότσαρτ με κορυφαίους ελληνες συντελεστές

Οκτώ παραστάσεις (23, 27, 29, 31/3 και 12, 14, 17, 20/4) της δημοφιλούς όπερας του Μότσαρτ «Οι γάμοι του Φίγκαρο» έχουν προγραμματιστεί στην καινούρια αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Νιάρχος. Η νέα εντυπωσιακή παραγωγή, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και μουσική διεύθυνση Μάριου Παπαδόπουλου και Γιώργου Μπαλατσινού έχει πρωταγωνίστρια την καταξιωμένη πατρινή σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη στο ρόλο της «Σουζάννας»- δηλαδή της αγαπημένης του Φίγκαρο -ενώ ο επίσης συμπατριώτης μας Αγαθάγγελος Γεωργακάτος διευθύνει τη χορωδία.

Όπως ανακοίνωσε η Λυρική: «Οι λεπτές αποχρώσεις της μουσικοθεατρικής ιδιοφυΐας του Μότσαρτ αναδεικνύονται μέσα σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό που συνθέτει ένα σύμπαν ρετρό παραδοξότητας. Οι ήρωες μετατρέπονται σε γρανάζια ενός αλλόκοτου κόσμου που υπογραμμίζει τη διαχρονική πάλη για κοινωνική ανέλιξη και αξιοπρέπεια».

Τη δραματουργία υπογράφει η Αγγέλα Σαρόγλου η οποία συνεργάστηκε και στη σκηνοθεσία της παραγωγής. Το σκηνικό που χρησιμοποιεί πλήρως τις δυνατότητες των μηχανισμών  της αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, υπογράφει ο Γιάννης Κατρανίτσας, ενώ τα vintage κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, την κινησιολογία ο Κωνσταντίνος Ρήγος και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Τη μουσική διεύθυνση της παραγωγής υπογράφουν οι διακεκριμένοι αρχιμουσικοί Μάριος Παπαδόπουλος και Γιώργος Μπαλατσινός. Εκτός της «δικής μας» Βασιλικής Καραγιάννη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει νεότερους και καταξιωμένους Έλληνες πρωταγωνιστές, όπως τους Δημήτρη Τηλιακό, Μαρία Μητσοπούλου, Παναγιώτη Οικονόμου, Άρτεμη Μπόγρη, Διονύση Σούρμπη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Χρύσα Μαλιαμάνη, Γιάννη Σελητσανιώτη, Μιράντα Μακρυνιώτη κ.ά.

Θυμίζουμε πως «Οι γάμοι του Φίγκαρο» πρωτοπαρουσιάστηκαν στη Βιέννη το 1786, τρία χρόνια πριν τη Γαλλική Επανάσταση, υπό τη διεύθυνση του ίδιου του Μότσαρτ. Είναι μια κωμική όπερα τεσσάρων πράξεων με ποιητικό κείμενο του Λορέντσο ντα Πόντε, βασιζόμενο στην κωμωδία «Η τρελή ημέρα ή Ο Γάμος του Φίγκαρο» του Μπωμαρσαί. Οι χαρακτήρες είναι κατεξοχήν ανθρώπινοι, αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές κοινωνικές τάξεις σε μια ταραγμένη εποχή. Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά στην προσπάθεια των υπηρετών Φίγκαρο και  Σουζάννα να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους παρά τα εμπόδια που θέτει ο Κόμης.

 

*Εάν είστε φίλοι του μελοδράματος δεν μπορεί να μην έχετε δει αυτή την πολυαγαπημένη παγκοσμίως όπερα. Οι άλλοι αξίζει να την ξαναδείτε. Επισημαίνουμε πάντως για όσους θέλετε να  απολαύσετε ειδικά την πατρινή Βασιλική Καραγιάννη ότι παίζει μόνο στις 23 και 29/3, 12 και 14/4.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View