Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το καλοκαίρι και «μια κι έξω» η αντιδρόμηση της Κανακάρη – Τι και πότε αλλάζει

Πάτρα: Το καλοκαίρι και «μια κι έξω» η α...
Βγενόπουλος Φάνης

Μετατίθεται χρονικά η εφαρμογή του μέτρου

Μετατίθεται χρονικά η εφαρμογή της αντιδρόμησης της οδού Κανακάρη, καθώς στις προθέσεις της δημοτικής Αρχής της Πάτρας, είναι το κυκλοφοριακό μέτρο να ισχύσει «μια κι έξω» και από το καλοκαίρι του 2019. Ο αρχικός σχεδιασμός του Δήμου Πατρέων, όπως έχει γράψει το thebest.gr, ήταν  η αντιδρόμηση της Κανακάρη να γίνει σε δύο φάσεις, με πρώτο το τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου – Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) και στη συνέχεια Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) – Παπαφλέσσα και Παπαφλέσσα – Γούναρη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Παύλος Στάμος, το πιθανότερο, πλέον, σενάριο είναι η αντιδρόμηση να εφαρμοστεί το καλοκαίρι, όπου η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης είναι μειωμένη, ώστε να «αφομοιωθεί» καλύτερα από τους οδηγούς. Τούτο σημαίνει ότι, ο πιθανότερος χρόνος είναι από τα μέσα Ιουλίου του 2019 έως τα τέλη Αυγούστου, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Η χρονική μετάθεση εφαρμογής του κυκλοφοριακού μέτρου, έχει να κάνει με το εύρος της παρέμβασης, η οποία θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό της πόλης καθώς συνδυάζεται με τη λειτουργία της μικρής περιμετρικής, του κόμβου Κουρτέση και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε οδό διπλής κατεύθυνσης και συνδυασμός όλων αυτών με την αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος – Κωνσταντινουπόλεως.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr,  ο Παύλος Στάμος εκκρεμούν, από τεχνικής πλευράς, οι απαλλοτριώσεις δυο ακινήτων στο ύψος της Ναυαρίνου, όπου μέσα στον Μάρτιο θα υπογραφεί η συμφωνία αποζημίωσης των ιδιοκτητών και άμεσα θα γίνει το γκρέμισμα των σπιτιών, ώστε να «ελευθερωθεί» η Κανακάρη. Επίσης, η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών έχει φτάσει μέχρι το ύψος της Πουκεβίλ και θα φτάσει μέχρι την Αγίας Σοφίας.

«Ανάποδα» φανάρια θα τοποθετηθούν και στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως και Έλληνος Στρατιώτου, ενώ η οδός Αγίας Σοφίας θα είναι διπλή κατεύθυνσης.

Στις εκκρεμότητες είναι και η τοποθέτηση των νέων πινακίδων και η διαγράμμιση που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα, πριν από την εφαρμογή του μέτρου.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελικές αποφάσεις για την αντιδρόμηση της Κανακάρη, θα κληθεί να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις